Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

FOTO Čitateljski klub slijepih Šišmiš proslavio 10. rođendan

Čitateljski klub slijepih Šišmiš obilježio je 10. obljetnicu postojanja.

Podršku i čestitku Klubu u prostoru Makerspace-a u Knjižnici i čitaonici Fran Galović uime Grada Koprivnice dala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Uvijek kad dođem na vaša obilježavanja osjećam se genijalno. Kao prvo, uvijek naučim nešto novo, a kao drugo, vi ste uz naše Latice najpozitivnija udruga koja postoji. Razlog je u objektivnim životnim problemima koje imate, a kroz koje toliko jednostavno prolazite vodeći se samo pozitivnim mislima i idejama stvarajući kvalitetne edukativne sadržaje – kazala je zamjenica Ostriž.

Spomenimo da je u uvodnom dijelu programa okupljene o radu Kluba uime Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije upoznala Maja Koren Golub, dok su se riječima zahvale i čestitke obratili predsjednik Udruge Mario Šutalo, ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe Karolina Zlatar Radigović, zamjenik župana Ratimir Ljubić te idejni začetnik i prvi voditelj čitateljskog kluba Šišmiš Alen Kerovec.

Dodajmo da je cilj osnivanja Čitateljskog kluba bio je pružiti korisnicima mogućnost uživanja u literarnim djelima različitih autora u zvučnoj tehnici, ali i razmjenu osobnih iskustava i impresije koje doživljavaju čitajući sa drugim članovima te na taj način unapređivanje njihovog načina razmišljanja, promjenu određenih stavova, ali i učenje aktivnog slušanja i uvažavanje mišljenja drugih.

Slušaj uživo
zatvori