Utorak, 1. listopada 2024.

BRIŽNE RUKE PODRAVSKE Za stare i nemoćne u pet općina brinut će 24 žene

Općina Kalinovac bila je domaćin Početne konferencije projekta Zaželi – Brižne ruke podravske održane u Društvenom domu u Ferdinandovcu.

Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali i predstavnici partnera: Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete uz predstavnike Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, PORE i Koprivničko-križevačke županije te 24 žene pružateljice usluga starijim osobama i osobama s invaliditetom zaposlene na projektu.

Podsjetimo, Ugovor o financiranju projekta u travnju je uime nositelja potpisao načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota.

– Ovim projektom osnažit će se i unaprijediti međugeneracijska solidarnost i integracija najranjivijih skupina u društvu, kako bi se poboljšala kvaliteta njihovih života i prevenirala institucionalizacija, odnosno kako bi se naše sugrađane potaknulo na ostanak u svojim zajednicama na koje su navikli i u kojima su najsigurniji. Također, zapošljavanjem pružatelja usluga kroz projekt, doprinosi se smanjenju nezaposlenosti i riziku od siromaštva te potiče socijalna uključenost i povećava razina kvalitete života krajnjih korisnika – kazao je Sobota.

Skrbe o 144 nemoćne osobe

Projektom su zaposlene 24 žene kao pružateljice usluga starijim osobama i osobama s invaliditetom, na razdoblje od 33 mjeseca.

Izvor: Općina Kalinovac

– Naše vrijedne žene počele su s radom 1. srpnja ove godine, a brinu o ukupno 144 krajnja korisnika. Svakodnevno im pomažu u pripremi obroka i nabavi hrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene te zadovoljavanju drugih potreba – rečeno je na skupu.

Prisutnima su se obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnici partnerskih općina te pohvalili sve projekte u kojima jedinice lokalne samouprave zajednički iskazuju skrb o nemoćnima.

Ukupna vrijednost projekta “Brižne žene podravske” je 1.188.000 eura, od čega se 85 posto sufinancira iz Europskog socijalnog fonda plus, dok ostatak dolazi iz državnog proračuna.

Slušaj uživo
zatvori