Subota, 27. srpnja 2024.

Nogometni klub Koprivnica ima novog trenera: Prioritet je pomladiti ekipu

U novoj sezoni momčad Koprivnice u Trećoj nogometnoj ligi Sjever vodit će novi trener Sergej Milivojević.

– Ovo je jedini sustav koji je održiv i za Slaven Belupo i za Koprivnicu kao klub. Prošle godine se vidjelo da su dotaknuli dno kao posljednji na tablici. Ovo je sustav koji omogućava mladim igračima, izlaznim juniorima Belupa, da naprave dobar prijelaz u seniorski nogomet. Isto tako, klub postaje zanimljiv igračima koji su još uvijek mladi i željni dokazivanja i da im se pruži prilika za dobar trening, utakmice i napredovanje u seniorskom nogometu. Zbog prošlogodišnje sezone nije kriva ni uprava kluba ni trener Bojan Tucaković, taj sustav je jednostavno bio neodrživ i tko god da je tada radio, ne bi mogao ništa napraviti. Nije bio problem u ljudima nego u sustavu koji gotovo da nije postojao i bio je nezanimljiv svima – rekao je za Dravu.info Milivojević.

Kao prioritet je istaknuo to da žele pomladiti ekipu i još uvijek su u njenom formiranju.

– Mladim igračima želimo pridodati par iskusnih igrača koji će im biti potpora prilikom prelaska u seniorski nogomet – dodao je.

Spomenimo i da je Koprivnici pristupilo sedam novih igrača – Hrvoje Kudumija (Podravina Ludbreg), Stjepan Anušić (Slaven Belupo), Fran Žuškin (Slaven Belupo), Jakov Krstanović (Slaven Belupo), Matija Štefanec (Podravina Ludbreg), Fran Kožarić (Pitomača) i Marko Harači (NAŠK Našice). Seniorima će biti priključena i četiri juniora koji će stalno biti u kadru, a na probu dolazi sedam igrača – objašnjavaju u klubu.

Napominju da su prvi dio priprema igrači odradili individualno po uputama trenera, a prvo okupljanje bit će u petak 19. srpnja u 17 sati.

Dodajmo i da su klub na kraju sezone napustili Josip Vidović, Antun Šokec, Antonio Međurečan, Mato Bagavac, Igor Čani, Matija Vuić, Rayan Sakji, Mihael Perić, Dorian Čevis i Marc Randy.

zatvori