Subota, 27. srpnja 2024.

Kradljivci s pruge kod Botova prije više od 10 godina ‘maznuli’ podložne ploče, prvostupanjski sud ih oslobodio, no slijedi novo suđenje

Na ponovno suđenje vraćen je predmet kojim su trojica muškaraca oslobođena optužbe da su 2013. godine kod željezničkog kolodvora Botovo ukrala i zadržala više od 520 komada željeznih podložnih ploča teških više od četiri tone.

Naime, iz DORH-a su poručili da je Županijski sud u Osijeku usvojio žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo presudu kojom je Općinski sud u Koprivnici oslobodio optužbe trojicu hrvatskih državljana rođenih 1974., 1982. i 1965. godine zbog počinjenja kaznenog djela krađe, odnosno poticanja na to kazneno djelo.

– Optužnicom podignutom u prosincu 2014. godine prvookrivljenika i drugookrivljenika se tereti da su na traženje trećeokrivljenika u prosincu 2013. godine kod željezničkog kolodvora Botovo uzeli i u korist trećeokrivljenika zadržali 521 komad željeznih podložnih ploča težine više od četiri tone i vrijednosti veće od 12.500 kuna – naveli su.

Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata iz žalbe pak utvrdio da je prvostupanjski sud počinio bitnu procesnu povredu jer su razlozi presude proturječni.

– Također je utvrđeno da je Općinski sud u Koprivnici potpuno pogrešno utvrdio bitne činjenice i da je stoga odluka o oslobađanju okrivljenika od optužbe pogrešna i neodrživa. Predmet je vraćen na ponovno suđenje drugom sucu, a Općinski sud u Koprivnici je upućen otkloniti nedostatke na koje mu je ukazao viši sud – zaključeno je u priopćenju.

zatvori