Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Na području općine dijeljeni ‘sumnjivi’ letci? ‘Gradit će se pješačko-biciklistička staza, a ne nogostup’

Općina Koprivnički Ivanec uspješno je kandidirala projekt izgradnje pješačko–biciklističke staze u naselju Kunovec na otvoreni natječaj u sklopu ITU Mehanizma.

Riječ je o budućem zahvatu u ulicama Seljačke bune i kralja Tomislava, od naselja Goričko do Botinovca, a natječaj je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Općinsko vodstvo u svojoj se objavi dotaknulo i letaka koje su stanovnici pronašli ovih dana u sandučićima.

– Suprotno onome što neki potpuno pogrešno tvrde u nekim sumnjivim letcima koji su nedavno dijeljeni po sandučićima, gradit će se pješačko–biciklistička staza, a ne nogostup, minimalne širine dva metra, a projekt obuhvaća i kompletno uređenje oborinske odvodnje na cijelom potezu – objavili su.

Podsjetimo, projekt je ukupne procijenjene vrijednosti više od 1,2 milijun eura, od čega Općina iz ITU-a očekuje 600.000 eura. Razliku će podmiriti iz vlastitog proračuna.

– Rezultate natječaja, a nakon istih i potpis ugovora te javnu nabavu za odabir izvođača radova i sam početak izvođenja radova očekujemo krajem ove, odnosnom početkom iduće godine – objavili su.

Slušaj uživo
zatvori