Nedjelja, 6. listopada 2024.

FOTO Volonterke DND Koprivnica upotpunile ljetne aktivnosti vrtića

U ove tople ljetne dane volonterke DND-a Marija Čižmek, Draženka Kovačić i Jadranka Lakuš uz sudjelovanje odgojiteljica odgojnih skupina obogatile su starinskim igračkama i igrama dječji boravak na zraku.

– Djeca iz objekta Tratinčica, Ivančica i Bombončić imala su priliku iskušati i usavršavati svoje vještine igrajući se igračkama kojima su se djeca igrala u neka prošla vremena. Djeca su imala priliku sudjelovati u utrci drvenim tačkama, gađanju limenki, nabacivanju kolutova na stalak za nabacivanje, ubacivanje vrećica s pijeskom u zmajski stan, podizanju medvjedića konopcima, pecanju drvenih ribica, vrtnji zvrka. Igrajući ove igre djeca su imala prilike usavršavati svoje motoričke sposobnosti koordinaciju, preciznost, spretnost, brzinu, pokretljivost. Volonterke i odgojiteljice upućivale su djecu kako savladati prepreke, postići što bolji rezultat, a pritom se i zabaviti – poručili su iz Dječjeg vrtića Tratinčica.

Spomenuli su kako je jedan od ciljeva rada njihovog vrtića i samog projekta “Budi Zdrav” upravo razvijanje navika aktivnog stila života i kretanja, ovim igrama i aktivnostima na otvorenom volonterke DND-a su nam pomogle u ostvarivanju našeg cilja.

Slušaj uživo
zatvori