Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Djeca i odrasli u koprivničkoj knjižnici slušali narodne priče: Kroz njih upoznajemo kulturnu raznolikost raznih zemalja i naroda

U organizaciji Knjižnice i čitaonice Fran Galović i Folklornog ansambla Koprivnica održane su večeri pričanja narodnih priča.

U pričanju narodnih priča sudjelovala su djeca predškolske dobi i njihovi roditelji, osnovnoškolci i mladi članovi folklornog ansambla Koprivnica.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Knjižničari i ambasadori čitanja koprivničke knjižnice čitali su priče iz usmene narodne književnosti iz zemalja sudionica ovogodišnjeg Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje.

– Upoznali smo narodnu književnost Mađarske, Češke, Slovenije, Perua, Indije i Srbije. Pričama se prenosi mudrost, dobrota i univerzalne ljudske vrijednosti, važne životne lekcije koje se trebaju prenositi na buduće generacije. Kroz njih upoznajemo kulturnu raznolikost raznih zemalja i naroda pa su tako ove pričaonice bile dobar način da se upoznamo s kulturom zemalja koje će grad Koprivnica ugostiti na ovogodišnjem festivalu folklora – poručili su iz knjižnice.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori