Petak, 4. listopada 2024.

GENIJALNA IDEJA Učenici Alan i Vinko napravili električni karting: Najponosniji smo bili kad smo napravili prvi probni krug na stazi

Učenici Obrtničke škole Koprivnica Alan Kovačić i Vinko Fabuš za svoj završni rad osmislili su i proveli u djelo genijalnu ideju – električni karting.

Učenici su završili smjer tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, a njihov projekt oduševio je sve prisutne.

– Ovaj inovativni projekt prikazao je visoku razinu tehničkog znanja i kreativnosti, a Alan i Vinko su oduševili prisutne svojim detaljnim prezentacijama i demonstracijama. Mentor ovog izvanrednog rada bio je nastavnik elektrotehnike Miroslav Potroško koji je svojim vodstvom i podrškom pomogao učenicima u realizaciji njihovih ideja – poručili su iz škole.

Alan je za školske stranice objasnio da je riječ o konverziji benzinskog kartinga na električni. Istaknuo je da ga je na ovu temu završnog rada potaknula ljubav prema karting sportu i zanimalo ga je kako funkcionira karting na električni pogon.

– Glavni cilj koji smo željeli postići bio je naučiti nešto novo i potvrditi naše znanje – napomenuli su dečki i kazali kako nisu naišli na prepreke tijekom izrade završnog rada.
Kada je riječ o novim vještinama i znanjima koje su stekli, objasnili su da su naučili kako funkcionira elektromotorni pogon te kako funkcioniraju određeni dijelovi.

Naglasili su i da su imali nekoliko “aha” ili “ups” trenutaka.

– Jedan od tih trenutaka dogodio se kad smo pola sata pokušavali pokrenuti motor, a nismo ga povezali na kontroler. Tu smo zaključili da uvijek treba provjeravati sve prije pokretanja – objasnili su dečki.

Najponosniji su bili kad su napravili prvi probni krug na stazi.

Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori