Petak, 4. listopada 2024.

FOTO Novi Podravkin transportni centar bit će gotov u prosincu, Dalić: Cilj je unaprijediti uvjete rada i boravka radnika

Novi Podravkin transportni centar svoja vrata trebao bi otvoriti u prosincu ove godine.

Rečeno je tako na današnjem službenom otvorenju gradilišta, a riječ je o projektu koji je dio velikog Podravkinog investicijskog ciklusa.

Kako je rekao direktor sektora Logistike Gordan Drnas, ovo nije jedna od najvećih investicija u Podravkinom investicijskom ciklusu, iznosi tri milijuna eura, ali je jako znakovita.

– Njome Uprava Podravke daje simboličnu naznaku i težinu tome koliko planira sada, ali i u budućnosti, ulagati u postojeće resurse koje imamo, tako da bi s našim postojećim transportom mogli dostavljati finalne proizvode do naših kupaca – rekao je Drnas i dodao kako se njihova transportna flota sastoji od 63 transportne jedinice, osam priključnih vozila, više od 70 profesionalnih vozača motornih vozila, godišnje naprave više od 3,6 milijuna kilometara i pritom potroše malo više od 900.000 litara goriva, a samo u prošloj godini njihovi vozači su “dobar dan” i “doviđenja” kupcima rekli 124.000 puta, pri čemu upravljaju i flotom ugovornih partnera.

Podsjetio je kako je glavna investicija u sektor Logistike novi logističko-distributivni centar, a s ovim novim transportnim centrom činit će jednu važnu sinergiju.

– Projekt izgradnje je započeo prije otprilike dva tjedna i očekujemo završetak radova u prosincu ove godine. Čestica se proteže na 12.000 metara kvadratnih, a korisne površine u službi transporta bit će oko 7.000 metara kvadratnih. U prizemlju glavne zgrade bit će radionice za teretna motorna vozila s kanalom za servisiranje, dizalica, prostor do će biti za servisiranje viličara te će biti i skladište za rezervne dijelove i za viličare i za kamione. Na katu će se nalaziti uredi za 25 zaposlenih, garderoba za vozače motornih vozila i održavatelje, bit će i čajna kuhinja te boravak. Bit će tu i pumpa za točenje goriva te praonica za vozila te prostor za skladište rezervnih guma – objasnio je Drnas.

Kazao je i kako na postojećoj lokaciji zbog nekih zapreka nisu mogli izvesti rekonstrukciju.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić pojasnila je kako nije bila ideja da se pronalazi nova lokacija, no pojavile su se neke prepreke vezane uz zahtjeve koje su imali za rekonstrukciju postojećih objekata. Naime, nisu dobili odobrenje jer se oni nalaze na rubu ili čine dio Spomen područja Danica.

– Investicijski ciklus koji je počeo prije dvije i pol, odnosno tri godine ovom se investicijom bliži kraju. Ovaj će objekt s logističko-distributivnim centrom koji je pri kraju biti srce i ishodište Podravkine logistike i transporta. Ono što mi je osobito važno i značajno u ovom projektu je činjenica da će ovaj novi objekt unaprijediti uvjete rada i boravka radnika u transportu jer nije se teško složiti s time da postojeće zgrade to nikako nisu. Važno nam je da će radnici transporta do Božića imati puno bolje uvjete rada koji su primjereni suvremenim uvjetima – objasnila je Dalić.

Vjeruje kako će sve to pridonijeti i poboljšanju i efikasnosti njihove logistike, poboljšanju njezine djelotvornosti te bržem, boljem i kvalitetnijem servisiranju kupaca što je i krajnji cilj ove cijele operacije.

Slušaj uživo
zatvori