Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Gradi se nova pješačka staza, u naselju završeno asfaltiranje županijske ceste

U Općini Hlebine započela je izgradnja pješačke staze od škole do izlaska iz sela, a istovremeno je završeno asfaltiranje dionice županijske ceste u Gabajevoj Gredi dužine 1.300 metara.

Pješačka staza dužine 990 metara polaže se u Ulici bana Jelačića uz županijsku cestu, na potezu od od osnovne škole u središtu sve do izlaska iz sela. Vrijednost zahvata je gotovo 420.000 eura, od čega je 120.000 eura iz vanjskih izvora.

– Prijavama na javne pozive osigurali smo 40.000 eura iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine iz Programa za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi, zatim 50.000 eura iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Programa za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine te 30.000 eura iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Programa za unaprjeđenje infrastrukture prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, pojasnili su iz Općine te dodali kako je ostatak podmiren iz proračuna Općine.

– Uz županijsku cestu ŽC 2114 u naselju Hlebine u Ulici bana Josipa Jelačića ne postoji uređena izgrađena pješačka staza te su svi stanovnici koji sudjeluju u prometu u opasnosti. Navedeni problem riješit će se izgradnjom pješačke staze čime će se unaprijediti razina komunalne infrastrukture, povećati sigurnost svih sudionika u prometu, poboljšati kvaliteta života u općini, doprinijeti revitalizaciji Općine Hlebine što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva i smanjenja negativnog demografskog trenda, naveli su.

Asfaltiranje u Gabajevoj Gredi

Dodajmo i kako su završeni radovi na asfaltiranju dionice županijske ceste u naselju Gabajeva Greda dužine 1.300 metara. Vrijednost radova bila je 150.000 eura, a projekt je realiziran u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, pri čemu je ŽUC platio 80 posto, a ostatak Općina iz vlastitog proračuna.

Ovih dana slijedi završna faza radova – uređenje bankina.

Slušaj uživo
zatvori