Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Sočev: Iz godine u godinu bilježimo povećan broj dolazaka i noćenja turista, imamo oko 1.400 ležaja što nije dovoljno

Na području Koprivničko-križevačke županije je oko 1.400 ležajeva za turiste što s obzirom na povećan broj dolazaka i noćenja koji se bilježe iz godine u godinu nije dovoljno.

Rekla je tako Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, na održanoj 24. sjednici županijskog Turističkog vijeća koju je predsjedao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik vijeća.

– Brojke su sve bolje i bolje, a tome pridonose i potpore, ne samo za smještajne kapacitete već i potpore za turističke agencije kojima smo pomogli s 12.000 eura. Ove godine ćemo s 30.000 eura poduprijeti privatni smještaj, nažalost ograničeni smo sredstvima, no veseli nas da broj onih koji otvaraju nove smještajne kapacitete raste – kazala je Sočev.

Iz Službe ureda župana poručili su da su članovi vijeća na sjednici raspravljali i o odobrenju financijske potpore po Javnom pozivu za dodjelu financijske potpore za unapređenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu, a Sočev se još osvrnula na potpore za unapređenje smještajnih kapaciteta kazavši kako svake godine broj prijavljenih raste što je dobar pokazatelj razvoja turističke infrastrukture na našem području.

Izvor: kckzz.hr

Župan Koren je dodao kako će uz manifestacije koje su i više nego dobro posjećene, katalizator turističkog razvoja i dodatni iskorak biti i dva velika projekta koja su započela s procesom realizacije, a to su projekt revitalizacije dvorca Inkey te Interpretacijski centar Bolenov dravski put.

– Za ta dva projekta je osigurano 13 milijuna eura, riječ je o bespovratnim sredstvima koji su snažna podrška i garancija da će projekti biti realizirani onako kako su i zamišljeni. Uvjeren sam da će ove velike investicije u infrastrukturu biti veliki adut u kontinentalnoj turističkoj ponudi, ali i generator daljnjih gospodarskih aktivnosti te da će velik broj ljudi koji se bave turizmom od ovih projekata imati koristi – naglasio je župan.

Dodajmo kako je na sjednici donesena i odluka kojom se definira cijena zakupa reklamnih površina u vlasništvu turističke zajednice za koje će se raspisati natječaj te će biti stavljene u funkciju.

Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori