Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Objavljen poziv za dodjelu javnih priznanja, Bregovci odlučuju tko je najzaslužniji u mjestu

Općina Koprivnički Bregi raspisala je javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja zaslužnim mještanima.

Rok za dostavu je 30. srpnja, svi potrebni obrasci mogu se preuzeti osobno u prostorijama Općine ili putem internetske stranice, a prijedloge mogu dati stanovnici, udruge, vjerske zajednice, pravne osobe i ustanove.

Kriteriji za dodjelu javnih priznanja za pojedince su da se radi o istaknutim mještanima koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim radom ili drugim javnim radom dali trajni doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitka pojedinih područja odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi mjesta. Također, poželjno je da u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina.

Za pravne osobe, kriterij je da su tvrtke ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Općine kao i doprinos međunarodnoj promidžbi i ugledu Općine Koprivnički Bregi i Republike Hrvatske.

Javna priznanja koja se dodjeljuju su titula Počasnog građanina Općine Koprivnički Bregi, Zlatna Plaketa te Povelja.

Slušaj uživo
zatvori