Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Koprivnički vatrogasci ‘pomeli’ konkurenciju na županijskom natjecanju pomlatka i mladeži

Čak sedam od 12 pehara za tri prva mjesta u četiri kategorije na 15. Županijskom natjecanju pomlatka i mladeži otišlo je u Vatrogasnu zajednicu grada Koprivnice, i to čak četiri u DVD Koprivnicu, dva u Draganovec i jedan u Štaglinec.

Velik je ovo uspjeh za gradsku vatrogasnu mladež i pomladak koja se s 18 ekipa natjecala u četiri kategorije: mladež muška i ženska (od 12 do 16 godina) i pomladak muški i ženski (od 6 do 12 godina).

Natjecanje se održalo u Rasinji, a uz županijsko natjecanje održan je i 1. Kup Zvonimir Frančić na kojem su koprivničke ekipe također osvojile velik broj pehara.

Ovo županijsko natjecanje bio je i izlučno za Državno natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati sljedeće godine, a na koje odlaze prve tri ekipe ženke mladeži i prve tri ekipe muške mladeži – prvi puta ikad svih šest iz koprivničke vatrogasne zajednice.

– Čestitam svim ekipama na dobrim rezultatima, a posebno onima koji su osigurali nastup na državnom natjecanju. U VZG-u Koprivnica uvijek ističemo rad svih DVD-a s mladima, a rezultati na ovom natjecanju to su i potvrdili. Mnogo je truda uloženo od strane trenera, mnogo volje i vremena uložili su naši mladi i ove smo godine zaista ponosni na sjajan rezultat i plasman svih šest ekipa na državno natjecanje – rekao je Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica.

Na natjecanju nastupili su DVD Koprivnica s tri ekipe mladeži i dvije pomlatka, DVD Draganovec s dvije ekipe mladeži i dvije pomlatka, DVD Starigrad s jednom ekipom mladeži i dvije pomlatka, DVD Reka s jednom ekipom mladeži i dvije pomlatka, DVD Štaglinec s jednom ekipom mladeži i jednom pomlatka te DVD Jagnjedovec s jednom ekipom pomlatka.

Rezultati

Mladež muška

1. Koprivnica
2. Draganovec
3. Štaglinec

Mladež ženska

1. Koprivnica 2
2. Koprivnica 1
3. Draganovec

Pomladak muški

1. Hrsovo
2. Rasinja
3. Ferdinandovac 1

Pomladak ženski

1. Koprivnica
2. Molve
3. Legrad

Slušaj uživo
zatvori