Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Sportske institucije naklonile se hrvačici Lari Blažeković

Hrvatske i lokalne sportske institucije u Koprivnici su odale priznanje mladoj hrvačici Podravke Lari Blažeković zbog uspjeha koje je postigla na svjetskim natjecanjima.

Nešto više od mjesec dana prošlo je od kada je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Grčkoj za starije djevojčice, a nedavno je ponovno oduševila brončanim odličjem na Europskom kadetskom prventsvu u Novom Sadu.

Povodom velikog uspjeha, u prostoru koprivničkog ENTER-a održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali predstvanici Grada Koprivnice, Hrvatskog hrvačkog saveza, Hrvačkog kluba Podravka, Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, Zajednice športskih udruga Koprivničko-križevačke županije te Larina obitelj i prijatelji.

Larin otac, Vedran Blažeković, uvodno je predstavio sve sudionike konferencije te zahvalio Gradu Koprivnici, gradskim tvrtkama, struci te svima ostalima koji pomažu u tome da koprivničke sportašice i sportaši ostvaruju vrhunske rezultate.

Zadovoljstvo uspjesima lokalnog sporta nije krio ni gradonačelnik Mišel Jakšić.
– Po drugi put u kratkom vremenu Lari čestitamo na izvrsnim rezultatima, ponosni smo i očekujemo puno i u budućnosti. Lara i sportaši poput nje pokazuju zašto je Koprivnica grad sporta, rekao je Jakšić.

Glavni tajnik Hrvatskog hrvačkog saveza Tin Bregović istaknuo je kako je riječ o povijesnom uspjehu te istaknuo kako su i druge djevojčice iz našeg kraja na Larinom primjeru vidjele kako se to može pa nema sumnje da će biti još ovakvih izvrsnih rezultata.

Darko Tetec, predsjednik Hrvačkog kluba Podravka, rekao je da je Lara primjer toga kako se boriti u posljednjim sekundama jer je obje medalje osvojila u posljednjim sekundama dvoboja.

Prisutnima se na kraju obratila i Lara.
– Mogu samo reći da je ovo za mene bilo veliko putovanje i ogromno iskustvo. Pripremala sam se dugo, pripreme nisu bile lake pa mi je drago što se na kraju sve isplatilo. Nisam sve ovo očekivala, zahvalna sam na podršci sa svih strana, hvala svima, rekla je.

Fotogalerija: Ivan Grobenski

 

 

zatvori