Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO Provjerili smo u kakvom su stanju sportska igrališta, još malo i otvara se ono iza ‘školaka’

Poznato je da je Koprivnica grad sporta – osim profesionalnih klubova tu su i oni amaterski, a da je i puno rekreativaca koji vole vrijeme provoditi na otvorenom na sportskim igralištima može se vidjeti pogotovo otkako je stiglo lijepo vrijeme.

Ono koje se željno iščekuje nalazi se iza zgrade Srednje škole Koprivnica, a radovi su u završnoj fazi.

– Rok za završetak je 8. srpnja, a radovi se u potpunosti financiraju iz proračuna Koprivničko-križevačke županije. Vrijedni su malo više od 1,2 milijuna eura. Što se tiče konkretnih zahvata, projektom je obuhvaćena sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine su uklonjene te su izvedene nove armirano betonske tribine, uređuju se kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle – rekla je pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i napomenula da će novo igralište osim dodane vrijednosti za školski sport, kvalitetniju nastavu tjelesne kulture i rekreaciju građana, imati i dodatnu urbanističku vrijednost uz novoizgrađeni Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Osim ovog novog igrališta, zaljubljenici u odbojku trebali bi dobiti još jedno odbojkaško igralište. Naime, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća SDP-ov Timon Fabijanec spomenuo je kako se u našem gradu trenutno nalaze tri – dva na pješčanoj podlozi na Zelenjaku i Strossu i jedno kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić tom je prilikom rekao da će uvažiti ovakav prijedlog te da će komunalni redar obići igrališta kako bi se vidjelo na kojem postoje kapaciteti za još jedan odbojkaški teren.

I zaljubljenici u tenis uskoro bi trebali dobiti nove terene.

– Ulaganja se nastavljaju i na Gradskim bazenima Cerine i radit će se novi teniski tereni, odnosno izmještaju se oni s prostora kod Gradskog stadiona Ivan Kušek – Apaš i rade se novi tereni u sportskoj zoni Cerine – najavila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i zaključila kako se nastavljaju ulaganja u sva vanjska igrališta.

Kad je riječ o sportskim igralištima na području Koprivnice koja su na raspolaganju zaljubljenicima u sport i rekreaciju, ono kod Gimnazije Fran Galović u dobrom je stanju, čisto i uredno. S druge strane, na onom kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski potrgane su mreže na golovima, na mjestima je popucala podloga, razbacano je smeće, staklo i opušci, a ni koševi nisu u najboljem stanju. Igralište u Ulici Josipa Juraja Strossmayera oronulo je i u dosta lošem stanju, ali postavljena su dva nova gola i koš.

Slušaj uživo
zatvori