Četvrtak, 3. listopada 2024.

NOVI SMJER ‘Nove slike’ Zvonimira Haramije Hansa u petak u AK galeriji

Izložba Zvonimira Haramije Hansa pod nazivom “Nove slike” otvara se u petak u AK galeriji.

– Novi ciklus slika vrlo aktivnog koprivničkog umjetnika svojevrsni je odmak od njegovih starijih radova koji su se oslanjali na metode pop art kolažiranja, citatnosti, reklama 50-ih i 60-ih godina, kič natpisa, postera, naslovnica, svijeta filma, uglavnom, na metode preslagivanja i usložnjavanja sveprisutnih fragmenata kolektivne memorije i pop kulture. Nove slike nastale su tako da svakodnevno, gotovo opsesivno crta skice u bilježnici, njih prenosi na platno birajući boje koje inače rijetko koristi i koje su možda čak tradicionalno i nespojive, a počinje ga interesirati i potez, tekstura, redukcija i bjelina platna. Motive i oblike, koji nisu univerzalno prepoznatljivi, crpi iz podsvjesnog i automatizma bilježenja misli i osjećaja – objašnjavaju organizatori.

Napominju kako je ovo Hansova 20. izložba i idealna prilika da publika vidi autorov novi smjer.

Izložba se otvara u 20 sati i ostaje otvorena do 12. srpnja.


O autoru: Zvonimir Haramija (rođen 1978. u Čakovcu) diplomirao je 2007. na Nastavničkom odsjeku Alu u Zagrebu u grafičkoj klasi prof. Šiška. Samostalno izlaže od 2004. godine. Do danas je imao je 19 samostalnih i desetak skupnih izložbi te je sudjelovao na desetak street art festivala. Njegovi murali nalaze se na zidovima Zagreba, Koprivnice, Varaždina, Vodnjana, Koromačnog, Pule, Opuzena, Brinja itd…Kao animator radio je na različitim projektima Croatia i Zagreb filma i animiranim video spotovima različitih glazbenika. Autor je kratkog animiranog filma ‘Monster Master’.
Bavi se slikarstvom, ilustracijom i izradom animiranih video spotova te slikanjem murala. Član je udruge likovnih umjetnika Atelieri Koprivnica.
Trenutno živi u Koprivnici i radi kao profesor likovne kulture u Osnovnoj školi Andrije Palmovića Rasinja i Osnovnoj školi Molve.

Slušaj uživo
zatvori