Utorak, 17. rujna 2024.

FOTO: EKSKLUZIVNO Doznajemo kako će izgledati novi vrtić na Bajeru i kada počinju radovi

Građevinska dozvola za izgradnju novog dječjeg vrtića na Bajeru je izdana.

Rekao je tako Dravi.info koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao da nakon toga slijedi uvođenje u posao.

– U srpnju možemo očekivati svečano otvaranje radova na jednoj doista snažnoj i velikoj investiciji. U novom vrtiću 250 naših mališana naći će svoje mjesto, a imat ćemo i određene iskorake u samoj infrastrukturi i u svemu onome što smo osmislili u i oko vrtića na Bajeru – kazao je gradonačelnik.

Podsjetimo, novi vrtić će na dvije etaže osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina na 2.205 kvadratnih metara. Za ukupno 280 djece izgradit će se sve potrebne prateće prostorije i igralište koje će se prostirati na 4.590 kvadratnih metara.

Otvorenje vrtića u Herešinu na jesen

Spomenimo i kako su prije nekoliko dana gradonačelnik Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž obišli radove na izgradnji dječjeg vrtića u Herešinu.

– Novi vrtić u Herešinu ide dalje, temelji su spremni. Vidimo se na otvorenju na jesen – istaknuo je tom prilikom Jakšić.

Podsjetimo, novi dječji vrtić u Herešinu prostirat će se na 405 kvadratnih metara i imat će mjesta za 52 djece. U njemu će se nalaziti prostorije za smještaj tri odgojne skupine, sve prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim dječjim igralištem.

Dodajmo kako je Grad Koprivnica na temelju otvorenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja i ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz mehanizma za oporavak i otpornost ostvario pravo na nešto više od 3,2 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata izgradnje dva dječja vrtića od kojih je jedan na gradskom području Bajer te drugi u prigradskom naselju Herešin.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori