Nedjelja, 29. rujna 2024.

Ove nedjelje dođite na tradicionalno Ivanje u Torčecu i dobro se zabavite uz paljenje Ivanjskog krijesa, nastup tamburaša i bogatu gastronomsku ponudu

Uoči blagdana sv. Ivana Krstitelja koji se posebno slavi u Torčecu – naselju u sastavu Općine Drnje – održat će se manifestacija nazvana Torčansko Ivanje.

Prema drevnoj tradiciji uoči Ivanja pali se tzv. Ivanjski krijes i to prema pučkome vjerovanju označava početak ljeta.

Stoga će i središnje događanje u Torčecu ove nedjelje 23. lipnja biti užiganje Ivanjskog krijesa u 20 sati. No, i prije toga u Torčecu će biti zabavno jer će tijekom cijeloga poslijepodneva, točnije od 12 do 18 sati članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Torčeca imati Dan otvorenih vrata.

Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina

Tom prilikom moći se razgledati novouređeni vatrogasni dom i društvene prostorije, a pod šatorom će biti upriličeno druženje i zabava. Od 18 sati zabavljat će nas članovi Tamburaškog sastava Scandall, a svirka će potrajati sve do ponoći.

Za gastronomsku ponudu zaduženi su članovi i članice udruga s područja Općine Drnje. Tako će lepinje pripremati članice udruge žena iz Torčeca, a lovački gulaš dijelit će članovi Lovačke udruge “Fazan” iz Drnja.

Za piće i pečenje zaduženi su članovi DVD-a i Udruge žena iz Torčeca. U slučaju lošeg vremena, druženje će se održati u Društvenom domu.

Organizatori su Općina Drnje u suradnji s nabrojenim udrugama i Turistička zajednica područja Središnja Podravina. Vidimo se na Torčanskom Ivanju!

Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
Slušaj uživo
zatvori