Srijeda, 2. listopada 2024.

Stanari Lenišća: Asfalt je još vruć, a ulica je puna problema i raskopana zbog plinovoda, Jakšić: Zna se koja je procedura i tko što radi

Asfalt je još uvijek vruć od nedavne gradnje, a ulica na Lenišću već je puna problema.

Razmišljanje je to stanara koprivničkog Lenišća koje je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prenio HDZ-ov vijećnik Mladen Fajdetić.

– Naime, riječ je o ulici koja je izgrađena prije 11 mjeseci, a riječ je o spoju Trga Eugena Kumičića i Trga Zlate Bartl. Iako je cesta izgrađena prije 11 mjeseci zajedno s pripadajućom pješačkom stazom, ona je već poprilično razrezana, uništena, puna kamenčića, a možemo reći da je asfalt još uvijek vruć od nedavne gradnje. Riječ je i o izgradnji plinovoda – radnika trenutno sad tamo nema, nema strojeva ni radnji već mjesec dana, pa me zanima zašto se išlo u takav postupak, zapravo nelogičan slijed i kad bi ti radovi trebali biti gotovi – upitao je Fajdetić.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić bio je zbunjen i nije razumio zašto Fajdetić njega pita za logičan slijed.

– Dakle niti ja utječem na to gdje će trebati interventna zamjena plinovoda, niti gdje će nešto trebati hitno napraviti, niti mi pada na pamet to uvjetovati. Naravno da ni mi nismo bili sretni što se prije mjesec, odnosno dva pojavila potreba da se određeni stvari u plinovodu mijenjaju. S obzirom na to da su svi javni subjekti koji imaju veze s prometnim koridorima bili obuhvaćeni s našim upitima i našom najavom da idemo u rekonstrukciju ulice, tada oni očito nisu vidjeli ili nisu znali da imaju problem koji im se sad pojavio. Zna se koja je procedura – oni moraju završiti to što rade, nakon toga se mora pristupiti sanaciji i sve će biti onako kako je bilo na početku – objasnio je gradonačelnik.

Snimio Tomislav Matijašić.
Snimio Tomislav Matijašić.
Slušaj uživo
zatvori