Srijeda, 2. listopada 2024.

Mališani će i ovog ljeta uživati uz knjige, vraća se Olimpijada čitanja

Vraća se Olimpijada čitanja, popularni program koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović za mališane koji ljeto vole provoditi čitajući.

Podsjetimo, ovaj program koprivnička knjižnica provodi od 2016. godine, a do sada je sudjelovalo više 1.350 djece. Kako su istaknuli knjižničari, prijave za novu “sezonu” otvaraju se 24. lipnja u Dječjem odjelu knjižnice, a uključiti se mogu svi zainteresirani učenici od završenog prvog do završenog četvrtog razreda osnovnih škola s područja grada Koprivnice i okolice. Novost je da se na poticaj koprivničke knjižnice ovogodišnja Olimpijada čitanja provodi i u gradskim knjižnicama u Jelsi, Karlovcu, Križevcima, Makarskoj, Solinu i Šibeniku.

– Prijave traju zaključno do 5. srpnja, a program će se provoditi sve do 31. kolovoza u radno vrijeme knjižnice, ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati i od srijede do petka od osam do 15 sati. Prilikom prijave sudionici će primiti dnevnike čitanja u koji će bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama te ih pokazati knjižničarima prilikom vraćanja knjiga. Za svaku pročitanu knjigu učenici osvajaju bedž u dnevnik, a za zlatnu medalju potrebno je sakupiti ukupno 40 bedževa – objasnili su.

Dodali da se učenici mogu prijaviti i na web stranici Olimpijade čitanja i napraviti svoj profil gdje će pronaći i popise knjiga koje žele pročitati te ih ocijeniti i komentirati.

– Knjižničari će birati i najbolje dnevnike čitanja i komentare knjiga na web stranici te će ih za to posebno nagraditi. Na web stranici programa mogu se pronaći i pravila sudjelovanja. Odjednom učenici mogu posuditi dvije knjige u istom danu, a ako su na odmoru izvan Koprivnice knjige mogu posuditi i u drugoj knjižnici – naglasili su.

Spomenimo da će se završna svečanost s dodjelom medalja za najuspješnije i diploma svim sudionicima održati krajem ljeta uz Međunarodni dan pismenosti.

Slušaj uživo
zatvori