Nedjelja, 29. rujna 2024.

Hrvatska vatrogasna zajednica nagradila Nikolu Sočeva i Slavka Gotića

U Varaždinu je održana svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice povodom proslave 160. obljetnice dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj.

Na skupu su uručena i posebna priznanja za 2023. godinu, a među dobitnicima ima i vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije.

Povelju i plaketu s likom Gjure S. Deželića dobio je Nikola Sočev iz DVD Koprivnica, dok je povelju i plaketu s likom Mirka Kolarića primio Slavko Gotić iz DVD-a Križevci.

– Hrvatsko vatrogastvo s policijom i vojskom je stup domovinske sigurnosti. Sve one sposobnosti koje imamo dalje ih razvijamo. U današnje vrijeme, osim poplava i požara, imamo i olujna nevremena i bujične poplave. Prilagođavamo tehniku i sposobnosti vatrogasaca da se prilagode tome i da reagiraju odmah, rekao je glavni zapovjednik Slavko Tucaković.

Proslavi su prisustvovali i izaslanik predsjednika Vlade i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, izaslanik ministra obrane i državni tajnik Ministarstva obrane Zdenko Jakob, potpredsjednik Sabora i predsjednik predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, počasni predsjednik HVZ-a Franjo Gregurić, predsjednik CTIF-a Milan Dubravac, predsjednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, ravnatelj Državne vatrogasne škole  Berislav Hengl, članovi Vatrogasnog Stožera i Predsjedništva HVZ-a te županijski vatrogasni zapovjednici i predsjednici.

Slušaj uživo
zatvori