Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Praunuk dr. Bardeka u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek 100. put dao krv, ‘Šest mjeseci čekam ovaj trenutak’

Dobrovoljni darivatelj krvi Tomislav Zjačić iz Šibenika, inače praunuk dr. Tomislava Bardeka, u Koprivnici je 100. put dao krv.

U Opću bolnicu koja nosi ime njegovog pradjeda doputovao je kako bi upravo tamo, na Svjetski dan darivatelja krvi, dao krv jubilarni, stoti put! S njim su bili i sinovi, također darivatelji.

– Ovo mi je bio cilj. Već šest mjeseci pratim pozive kad će biti akcija darivanja krvi baš u bolnici, jer ovdje nikad nisam bio i sve što znam je od priča od mame i bake. O pradjedu znam jako malo, rekao je Zjačić.

Kako navodi, baka mu je o pradjedu malo pričala jer joj je teško pao način na koji je on stradao i izbjegavala je o tome govoriti.

– Tako je na mene palo da sam lovim tko mi je familija i gdje je, i da izvodim ovakve “gluposti”, kao doći iz Šibenika u Koprivnicu dati krv, u šali nastavlja te dodaje kako su mu darivatelji i sinovi te otac koji je stigao do 87 doza.

Na pitanje kako je reagirao kad je u bolnici vidio bistu svog pradjeda, Zjačić je rekao kako ga veseli. Stislo mu se grlo, no odmah je, veli, učinio i nešto djetinjasto – išao je napraviti “selfie”.

– Nikome nisam posebno javljao da ću doći, samo sam se prijavio. Mislim da sam ljude ovdje u Crvenom križu malo zatekao, zaključio je.

 

Snimila Leona Barešić

Pripremili Leona Barešić i Goran Generalić.

Slušaj uživo
zatvori