Nedjelja, 29. rujna 2024.

Podravski radio obilježava 60 godina postojanja, zaposlenici položili vijenac za sve preminule slušatelje

Podravski radio obilježava veliku obljetnicu – 60 godina rada i postojanja!

Kao Radio Đurđevac nastao je u predvečerje, 15. lipnja 1964. godine, oko 18 sati. S razglasa ispred crkve svetog Jurja u Đurđevcu, iz zvučnika iza otvorenih prozora prizemlja zgrade “kod Imbre” tada se začulo:

Ovdje Radio Đurđevac na srednjem valu od 228,5 metara…

Bile su to riječi tadašnje osnovnoškolke Anđelke Lenhard, a sve se odvijalo pod budnim okom zabrinutog i uzbuđenog idejnog tvorca prvog đurđevačkog elektronskog medija, Marijana Kružića – Cice. Strah i trepet svojim zaposlenicima, ovaj “dotepenec” iz Bjelovara uspio je okupiti skupinu mladih, ambicioznih, znatiželjnih ljudi koji su uspjeli pokrenuti životni put Radio Đurđevca. Kako bi rekla naša književnica Božica Jelušić: “Ne imati svoj radio znači zaostati u trci, biti gluhonijem u žamoru svijeta, ostati anoniman kad svi ostali teže za imenom i afirmacijom.” Prvi spikeri bili su Drago Markovica i Vesna Ribarić.

Izvor: Podravski radio

– Od tada smo već više od šest desetljeća u službi svojih slušatelja. Veliki broj onih koji nas prate u cijeloj Podravini, potvrda su da radimo dobar posao kojim ćemo i dalje nastojati Podravski radio, tematskim emisijama i glazbom, svima još više približiti, poručila je poznata radijska ekipa sa 87.6 MHz – Ivica, Dario, Ana-Marija, Marija, Martina, Anja, Silvija, Lea, Monika, Mladen, Božidar i Karlo!

Izvor: Podravski radio

Podravski radio danas je u sklopu medijske grupe kojoj pripadaju i Radio Drava, tjednik Glas Podravine i Prigorja te internetski portali Drava.info i Glas Podravine.

Položen vijenac za preminule

Dodajmo kako su povodom 60 godina djelovanja, djelatnici Podravskog radija predvođeni direktorom Ivicom Šubarom, jutros kod spomen obilježja Križ života na Gradskom groblju u Đurđevcu položili vijenac i upalili svijeće za sve pokojne djelatnike, slušatelje i one koji su na vječnom počivalištu.

Snimio Karlo Meštrović

 

 

 

Slušaj uživo
zatvori