Utorak, 1. listopada 2024.

BRAVO! Dječja skupina FA Koprivnica plasirala se na 21. Festival dječjeg folklora Hrvatske

Za vikend se u Virju, u organizaciji zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije održala 21. Županijska smotra dječjeg folklora.

Na smotri su se predstavile dvije dječje skupine  FA Koprivnica – višeg i nižeg uzrasta.

Dječja skupina višeg uzrasta izvela je koreografiju “Došlo nam je protuletje” – pjesme i plesovi koprivničke Podravine, dok se dječja skupina nižeg uzrasta predstavila koreografijom “Iz koprivničkog dvorišta” – dječje igre, brojalice, pjesme s plesom koprivničke Podravine.

Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica

Odlukom stručnog povjerenstva, dječja skupina višeg uzrasta izborila je plasman na 21. Festival dječjeg folklora Hrvatske u Vinkovcima gdje će predstavljati Koprivničko-križevačku županiju.

Festival dječjeg folklora Hrvatske okuplja najbolje dječje folklorne skupine iz svake županije, a ove godine će se po prvi puta održati u Vinkovcima, od 10. do 13. listopada 2024. godine.

Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica

– Sretni smo što je stručno povjerenstvo prepoznalo i nagradilo naš dugogodišnji i kontinuirani rad u njegovanju i promicanju folklora među najmlađima. Čestitke našim mladim folklorašima, tamburaškom sastavu, voditeljima i roditeljima na zalaganju. Vjerujemo da ćemo i ovog puta dostojno predstaviti našu županiju, grad i Podravinu te učiniti sve ponosnima –  istaknula je predsjednica Ansambla Nada Šešić.

Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori