Subota, 27. srpnja 2024.

Koprivnica će vrhunskim sportašima davati pet puta više, Ostriž: To je sad izbalansirano

Grad Koprivnica značajno će podići izdvajanja iz gradskog proračuna za amaterski sport, a gotovo pet puta više dobit će vrhunski sportaši među kojima su Slavenaši i Podravkašice.

Rebalansom proračuna teškim 12 milijuna eura, koji će na klupama sutra dočekati gradske vijećnike, koprivnički sport će dobiti 290.000 eura više odnosno ukupna godišnja izdvajanja doći će na 1,5 milijun eura, potvrdila je za Dravu.info zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Izdvajanja za sport su na pet posto proračuna koji je sada gotovo 60 milijuna eura, dakle dolazimo do iznosa od milijun i pol eura s koliko će raspolagati Zajednica i klubovi, kazala je.

Pola tog iznosa odlazi na tekuće održavanje sportskih objekata i osnovne uvjete za bavljenje sportom i rekreacijom, a tu je onda i financiranje programa rada sportskih škola (285.000 eura), redovna djelatnost više od 70 amaterskih sportskih klubova (250.000 eura), sportske manifestacije (65.000 eura), dok je potpora vrhunskom sportu s 44.000 eura otišla čak na 200.000 eura.

Vrhunski sport nisu samo Slaven i Podravka

– To je nešto što je godinama bilo jako nisko, pa smatramo da je u odnosu na ove ostale stavke sad dobro izbalansirano. Ne bi bilo korektno reći da je tu samo Slaven Belupo, jer nemojte zaboraviti da imamo i ženski nogometni klub i mlađe generacije, a tu su i rukometašice Podravke koje su u okviru svojih mogućnosti postigle izvrsne rezultate s obzirom kakav budžet imaju, dodala je Ostriž.

Povećanjem izdvajanja Grad će, spomenula je, pomoći i hrvačima, roniocima i muškom rukometu, a svima će više novca dobro doći i kako bi pokrili sve veće troškove prijevoza.

Spomenimo i kako Gradska uprava radi na projektu izmještanja teniskih terena koji će biti na Cerinama, dok je za ljeto predviđena redovna obnova vanjskih igrališta uz tekuće održavanje sportskih dvorana.

Pripremili Adela Zember Antolić i Goran Generalić.

zatvori