Subota, 27. srpnja 2024.

Mađarić: Osvajanjem naslova slavimo 50 godina Tehničara, a s Dinamom razgovaramo da dođe na Stari breg pa da obljetnica bude još ljepša

Nogometaši Tehničara iz Cvetkovca osvojili su naslov prvaka Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Sezonu su zaključili uvjerljivim vodstvom na tablici sa 63 boda, odnosno čak 13 više od drugoplasirane Bilogore 91, a tijekom sezone su nanizali 20 pobjeda te tri remija uz isto toliko poraza. Spomenimo i da ova liga prestaje postojati, a Tehničar će od iduće sezone biti dio Elitne lige koju pokreće Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije.
Odigranom sezonom zadovoljan je i predsjednik Tehničara Josip Mađarić koji nam je rekao da je tijekom šest sezona postojanja Četvrte lige klub bio itekako uspješan.

– U šest godina ove lige četiri put smo osvojili prvo mjesto, jednom drugo i jednom treće, a prema tome smo i najuspješniji klub koji je igrao ovu ligu od njenog osnutka pa sve do završetka. Aktualna sezona je bila vrlo dobra, u Županijskom nogometnom kupu nismo ostvarili ono što smo priželjkivali pa ostaje žal da 50. obljetnicu koju slavimo ove godine nećemo obilježiti duplom krunom, no budimo objektivni, križevački Radnik je profesionalna ekipa koja je objektivno bolja i jača od nas. U Četvrtoj ligi primjetan je pad kvalitete, a iz pozicije Tehničara ovo i nije naša najjača ekipa, ali smo uvjerljivo osvojili prvo mjesto pa se sam po sebi nameće zaključak da je liga nešto slabija nego što je bila proteklih godina  – naglasio je Mađarić.

Izvor: NK Tehničar Cvetkovec (Facebook)

Kad je pak riječ o porazima u proljetnom dijelu sezone, Cvetkovčani su pomalo neočekivano izgubili od Dinama iz Predavca te u derbiju s Bilogorom 91.

– U utakmicu s Bilogorom smo ušli s previše kalkulacija jer smo nakon toga igrali polufinale kupa s Radnikom pa smo tada rekli “Idemo s Bilogorom probati igrati uz najmanji potrošak energije, bez žutih kartona i ozljeda”, a protivnici za to baš i nisu imali razumijevanja. Takvim “laganim” pristupom smo izgubili utakmicu. U svakom slučaju, mislim da smo u svim drugim utakmicama dominirali. Postigli smo najviše golova, a primili najmanje i našem prvom mjestu netko ozbiljan i objektivan ne može prigovoriti – mišljenja je predsjednik Tehničara.

Planovi za sljedeću sezonu u novom natjecanju su već u tijeku, nastavio je Mađarić.

– Neke smo razgovore obavili i imat ćemo nekih promjena u ekipi. Prije toga vam moram reći da smo kao nijedne sezone dosad bili opterećeni ozljedama i neki od naših najboljih igrača Ernečić, Brcković i Bošnjak su zadobili ozbiljne ozljede i ozljede su nas nažalost pratile, a nadamo se da će ostali igrači biti spremni za sljedeću sezonu. Moram vam reći i da ove sezone nismo baš nešto pogodili s pojačanjima. Po imenima smo doveli zvučna pojačanja, no ta pojačanja nisu bila ni približno onome što smo očekivali pa je prvo mjesto zapravo iznjedrila ekipa koja zajedno igra već pet-šest godina i koja je standardna. Dobar rezultat je postigla naša “stara” ekipa, a pojačanja i nisu pridonijela. Ti igrači više neće biti u Tehničaru, a obavili smo određene s razgovore s nekim igračima koje planiramo dovesti, no neće to biti puno njih – dva-tri igrača na ciljanim pozicijama kako bismo imali solidnu ekipu u budućoj Elitnoj ligi – spomenuo je.

Izvor: NK Tehničar Cvetkovec (Facebook)

Kad je pak riječ o Elitnoj ligi koja počinje od jeseni, Mađarić je mišljenja da kvaliteta nogometa neće pasti, a navijači će moći gledati atraktivne utakmice.

– Siguran sam da Elitna liga neće ništa zaostajati za sadašnjom Četvrtom ligom koja se ukida. Prva trećina sadašnje Prve županijske nogometne lige po kvaliteti nije ništa slabija od zadnje trećine Četvrte lige. Kvaliteta nogometa neće pasti, a možda ćemo imati problema s nedovoljnim brojim sudaca, ali i tu razgovaramo sa Zagrebačkim nogometnim savezom da nam oni “uskoče” u nekim utakmicama kada ćemo biti “kratki” sa sucima, mislim da je to i dogovoreno. Toplo se nadam da će Elitna liga ostvariti svoj smisao, a 100 posto sam siguran da će biti puno posjećenija nego Četvrta liga i da će se u konačnici pokazati kao dobar potez našeg županijskog nogometnog saveza – poručio je.

Mađarić se za kraj osvrnuo i na veliku proslavu 50. obljetnice kluba koju bi svojim dolaskom trebao uveličati i aktualni prvak Hrvatske – zagrebački Dinamo.

– Ovih dana dosta užareno komuniciramo s Dinamom, no ne možemo ga dovesti kad bismo mi to htjeli, već kad bi on to mogao. Ako će sve biti u redu, nadamo se da ćemo “uhvatiti” termin u jesen, možda i prije početka prvenstva. Tom terminu ćemo podrediti i glavnu proslavu obljetnice kada bi Dinamo mogao doći na Stari breg pa da onda bude i utakmica i svečana sjednica, a sve u cilju da obljetnicu dostojno proslavimo. Dio smo već i napravili – osvojili smo naslov prvaka, a da nam dođe Dinamo proslava bi bila još ljepša – zaključio je Mađarić.

zatvori