Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO: RADIĆI SLAVE SVOJ DAN Grgac: Uskoro počinje nadogradnja škole, nadam se da ćemo i dalje biti marljivi i vrijedni

Koprivnička Osnovna škola Braća Radić danas slavi svoj dan.

Tim povodom u Domoljubu je održana svečana akademija na kojoj su prisustvovali brojni učenici, nastavnici, roditelji i prijatelji škole.

Ravnatelj škole Krešo Grgac osvrnuo se na sva događanja koja su se dogodila od posljednjeg rođendana.

– Puno toga lijepoga događalo se u našoj školi od posljednjeg rođendana. Završavamo nastavnu godinu s velikim uspjesima naših učenika. Isto tako napravljen je veliki iskorak u ekološkom smislu. Naime, prošle godine razvili smo zelenu zastavu kao međunarodna eko škola. Ove godine izgrađena je fotonaponska elektrana i proizvodimo električnu energiju. Ono što će se u budućnosti događati jest nadogradnja škole za jednosmjensku nastavu. Projekt je u visokoj fazi projektiranja i uskoro će početi gradnja – rekao je ravnatelj.

Snimila Tea Gašparić

Radići su ove godine bili uspješni na svim poljima, no ravnatelja posebice veseli što je na vidjelo došla kreativnost učenika i učitelja.

– Bili smo jako uspješni u mnogim područjima, u sportu tradicionalno – državni smo doprvaci u rukometu. Ono što nas posebno veseli je nagrada Hrvatskog športskog saveza gdje smo proglašeni trećim najboljim športskim društvom u Hrvatskoj – ističe.

Škola trenutno broji 850 učenika i 100 djelatnika po čemu su najveća škola u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, a u budućnosti se najviše vesele jednosmjenskoj nastavi.

– Puno nade polaže se u jednosmjensku nastavu kako bismo svi imali jednake obrazovne prilike. Veseli me što je taj projekt odobren i što će uskoro početi. Nadam se da ćemo i dalje biti marljivi i vrijedni te da će biti puno kreacije kao i svake godine – priča.

Snimila Tea Gašparić

Na samom kraju ravnatelj je poželio svojim učenicima i djelatnicima škole puno uspjeha u novoj školskoj godini, a posebnu poruku uputio je osmašima.

– Odlazi nam jedna velika i uspješna generacija, želim da uspješno upišu srednje škole i da sva ona znanja i vještine koje su stekli kod nas razvijaju i dalje. Nastavnicima kao i svake godine želim da se odmore i da na jesen počnemo s novim idejama i novim projektima te da ponovno imamo uspješnu školsku godinu – zaključuje ravnatelj Grgac.

Spomenimo kako se svim gostima obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je sam potvrdio da ove godine počinje nadogradnja škole za jednosmjensku nastavu.

Uslijedio je potom i kratki film u kojem su prikazana postignuća i aktivnosti učenika i nastavnika, a nakon toga brojne uzvanike svojim su nastupima uveseljavali učenici.

Djelić slavljeničke atmosfere iz Domoljuba donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

Ravnateljevu nagradu osvojili su:

Klara Tomjek 1.a, Magdalena Sinković 2.c, Lovro Herceg 3.a, Patrik Purić 4.d, Barbara Belčić 5.c, Elena Lara Ružić 6.c, Mislav Skvaža 7.a, Patrik Habek 8.b


Slušaj uživo
zatvori