Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Četiri učenice čitale su vrtićarcima ‘100 na sat’

Četiri učenice 2.a razreda Osnovne škole “Đuro Ester” danas su posjetile mališane u Dječjem vrtiću sv. Josipa kako bi im recitirale i izvele igrokaze. Time je počela manifestacija “Koprivnica čita 100 na sat” koju i ove godine, već osmi put za redom, organizira Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Ema Pintar, Ema Mikulčić, Dunja Poljak i Nika Galinec u vrtić su došle u pratnji učiteljice Maje Sinjeri i školske knjižničarke Nikoline Sabolić. Prije nastupa pred vrtićarcima, Ema Mikulčić čitateljima Drave.info pojasnila je zašto je važno čitati: — Važno je čitati da možda iz neke priče nešto naučiš, da malo vježbaš i da nešto proučiš.

Školarke su mališanima izrecitirale pjesme “Jesen” i “Kad su prijatelji važni”, a izvele su im i dva igrokaza: “Bazlamača” – svađa dvije susjede oko kolača na kajkavskom i “Cvrčak i mrav”, malo suvremeniju interpretaciju poznate basne.

Središnji dan manifestacije “Koprivnica čita 100 na sat” bit će petak, kada će učenici koprivničkih osnovnih i srednjih škola te Podravskog sunca, vrtićarci, knjižničari i nastavnici čitati na čak osam lokacija u Koprivnici. Nakon toga još dva čitanja slijede u ponedjeljak, kada će učenici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” i studenti Sveučilišta Sjever čitati u vrtićima “Smiješak” i “Crvenkapica”.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori