Subota, 28. rujna 2024.

U općini Đelekovec gradi se dječji vrtić, načelnica Samošćanec: To je trenutno najveći projekt koji provodimo

Dječji vrtić u Đelekovcu sastojat će se od dvije odgojne skupine čime će se riješiti problem nedostatka mjesta u vrtiću.

Načelnica općine Đelekovec Lara Samošćanec komentirala je kako bi projekt izgradnje dječjeg vrtića trebao biti gotov u srpnju ili kolovozu te se dotaknula još nekoliko projekata na području općine Đelekovec.

– Trenutno završavamo s projektom aglomeracije koji provodimo u suradnji s gradom Koprivnicom i susjednim općinama, a u tijeku je sanacija priključaka koji su prilikom izvođenja oštećeni te nakon toga krećemo s asfaltiranjem oštećenih prometnica – rekla je.

U općini Đelekovec neki projekti su nedavno započeli dok su neki još u fazi planiranja.

– Nedavno smo započeli s projektom Zaželi koji zapošljava šest gerontodomaćica koje će brinuti za 40-tak naših starijih i nemoćnih korisnika, uz to smo zamijenili stolariju na zgradi općine i uskoro krećemo u izmjenu prostornog plana za što nam je omogućeno trideset tisuća eura od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – dodala je.

U općini se planira još i izgradnja nove ograde na mjesnom groblju u Đelekovcu za koju je odobreno 28.000.00 eura iz Ministarstva regionalnog razvoja kao i sufinanciranje vlastitog učešća aglomeracije u iznosu od preko 160.000.00 eura, također iz Ministarstva regionalnog razvoja.

– Nedavno nam je prema inicijalnoj rang listi odobreno više od pola milijuna eura bespovratnih sredstava za rekonstrukciju Dravske ulice koja će obuhvatiti asfaltiranje dosadašnjeg makadamskog puta prema Ribičkom domu, a u planu je i suradnja sa županijskom upravom kako bi se započela rekonstrukcija ceste prema Imbriovcu – završila je.

 

Slušaj uživo
zatvori