Subota, 28. rujna 2024.

FOTO U zgradi Županijske uprave postavljeno dizalo, Mraz: Osobama s invaliditetom omogućena je još veća neovisnost i samostalnost

Koprivničko-križevačka županija u svojoj je zgradi povećala dostupnost usluga za građane s posebnim naglaskom na osobe s invaliditetom i osobe s poteškoćama u kretanju.

Naime, jučer je u rad službeno pušteno dizalo i to nakon višemjesečnih radova čija je ukupna vrijednost iznosila gotovo 109.000 eura, poručili su iz Službe ureda župana.

Prilikom male svečanosti koprivničko-križevački župan Darko Koren je naglasio važnost završetka ovog projekta za sugrađane kojima će se olakšati i omogućiti još veća dostupnost korištenja usluga u zgradi Županije. Uz to, izrazio je zadovoljstvo jer je projekt bio vrlo zahtjevan zbog zadanih proporcija i tehničkih uvjeta postojećeg objekta koji je pod konzervatorskom zaštitom, dodali su u Županiji.

Izvor: kckzz.hr

Uime predstavnika udruga obratila se predsjednica Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra Marija Mraz koja je i poticala na pronalazak rješenja za ugradnju dizala.

– I osobno mi je bilo sve teže dolaziti u Županijsku upravu i koristiti stepenice i ovo će nam dizalo olakšati život, ne samo meni već i svima kojim je ovakva pomoć potrebna. Zadovoljili smo još jedan element neovisnog življenja za naše članove, ali i sve naše sugrađane koji imaju neku teškoću u kretanju. Time su nam uvjeti poboljšani i nećemo više morati slati asistente ili članove obitelji da poslove obavljaju umjesto nas. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu i omogućili nam još veću neovisnost i samostalnost – poručila je Mraz.

Svečanosti su se odazvali i predsjednica Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije Radmila Funtek, predsjednik Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Mario Šutalo te Kristina Nemec sa suradnicima ispred Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Slušaj uživo
zatvori