Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Stanje u Koprivnici pod kontrolom, zapovjednik Cvrtila: Imali smo 19 intervencija ispumpavanja

Stanje na koprivničkom području pod kontrolom je nakon sinoćnjih bujica zbog kojih je u jednom trenutku bio i prekinut promet prema prigradskom naselju Štaglinec.

Kako smo doznali od zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Željka Cvrtile, aktivirana su bila sva lokalna vatrogasna društva, a na sve pozive građana odgovoreno je brzo i efikasno.

– Noćas smo završili sa zadnjom intervencijom u 1:30 sati kad je u promet puštena državna cesta prema Štaglincu i to nakon pranja ceste od velikih naslaga mulja koje su se slile s polja. Tijekom večeri, kako je kiša počela padati, na području grada smo imali 19 intervencija ispumpavanja vode iz garaža i podruma. Na svim intervencijama sudjelovali su pripadnici VZG grada Koprivnice odnosno sva dobrovoljna vatrogasna društva – rekao nam je zapovjednik Cvrtila.

Na terenu je bilo tridesetak vatrogasaca koji su sa svojom opremom ispumpavali gdje je bilo potrebno. Što se tiče današnjeg dana, vatrogasci nemaju nijednu zaostalu intervenciju i spremni su za nove pozive.

– Upravo čistimo opremu i sve pripremamo za nove pozive, ako ih bude, no po svemu sudeći vrijeme se smirilo – dodao je Cvrtila.

 

Slušaj uživo
zatvori