Petak, 26. srpnja 2024.

FOTO Članovi županijskog interventnog tima Crvenog križa sudjelovali na edukaciji na Pagu

Pripadnici županijskog interventnog tima sudjelovali su na edukaciji u organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Edukacija je održana na Pagu, a sudjelovali su članovi gradskih interventnih timova, volonteri i djelatnici gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac.

– Edukacija je počela predavanjem “Interventni timovi: ustroj, zadaća i obuka operativnih snaga HCK” koje je održala ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije te ujedno ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev – navode u društvu.

Naime, tijekom svog boravka na Pagu članovi interventnog tima imali su priliku ponoviti i utvrditi znanja iz prve pomoći na edukaciji koju je vodila ravnateljica đurđevačkog Crvenog križa Sofija Paša s volonterkama.

Voditelj Službe traženja i djelovanja u kriznim situacijama u koprivničkom Crvenom križu Karlo Ganžulić održao je prezentaciju o umjetnoj inteligenciji, dok je volonter Davor Japec održao predavanje o radio komunikaciji u kriznim situacijama i terenskim uvjetima.

Na kraju boravka polaznici su dobili potvrde o završenoj edukaciji.

– Vjerujem da vam je ovo vrijeme bilo kvalitetno i korisno utrošeno te da ste na predavanjima i radionicama mnogo toga naučili ili ponovili – rekla je ravnateljica Adela Sočev.

zatvori