Subota, 28. rujna 2024.

U općini Drnje radi se punom parom, Dombaj: Nadvožnjak Šoderica napokon je pušten u promet

 

Novoizgrađeni nadvožnjak Šoderica službeno je pušten u promet 20. svibnja 2024. godine.

Načelnik općine Drnje Petar Dombaj kometirao je nedavno završene projekte te se dotakao još nekoliko planiranih.

– Nadvožnjak Šoderica je napokon pušten u promet, bio je to dugotrajan proces, a razlog su imovinsko pravni odnosi koji se bez suglasnosti Ministarstva graditeljstva nisu mogli riješiti. Sada je nadvožnjak napokon u funkciji i pomoći će podići sigurnost u prometu te uvelike doprinijeti poboljšanju cestovne infrastrukture – rekao je.

U općini Drnje provodi se projekt Zaželi, a uz to završavaju se radovi na asfaltiranju cesta u samom mjestu Drnje i planira se izgradnja biciklističko-pješačke staze uz državnu cestu u naseljima Drnje i Botovo koja bi trebala biti gotova do početka školske godine.

– Projektom Zaželi zaposlit će se 27 žena koje će biti raspoređene u svakoj općini sukladno onome što smo kao partneri prijavili prema nadležnim tijelima, a naši korisnici napokon su dočekali gerontodomaćice koje će na najbolji mogući način brinuti o njihovim potrebama kroz poslove nabavke potrepština te čišćenje stambenih prostora i brige – komentirao je.

Na kraju je spomenuo kako se asfalterski radovi u samom mjestu Drnje završavaju te da je završen projekt izgradnje sustava za navodnjavanje na nogometnom igralištu NK Tomislav Drnje, a finalizira se i projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma i općinske zgrade u Drnju.

 

 

Slušaj uživo
zatvori