Subota, 28. rujna 2024.

FOTO: DAN OPĆINE FERDINANDOVAC Maletić: Započeli smo modernizaciju cesta, nastavljamo to i u ovoj godini

Nakon što je blagoslovljen prostor nove odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Košutica, u Ferdinandovcu je nastavljena proslava Dana općine.

Naime, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac, a ujedno je obilježen i blagdan zaštitnika župe sv. Ferdinanda kralja te Dan državnosti.

Okupljenima se uvodno obratio Branko Patačko, predsjednik Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac, a osvrnuo se pritom na sve provedene projekte na području općine.

>> FOTO Blagoslovljen prostor nove odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Košutica u Ferdinandovcu

Načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić spomenuo građevinsku mehanizaciju koja se može vidjeti prilikom prolaska kroz mjesto, dodavši kako je riječ o Aglomeraciji, odnosno najvećoj i najskupljoj investiciji u novijoj povijesti.

– Postavljaju se kanalizacijske i vodovodne cijevi, a paralelno gradi pročistač otpadnih voda. U prošloj godini uspjeli smo modernizirati više od tri kilometra cesta, a isto toliko je u planu za ovu godinu – rekao je načelnik Maletić istaknuvši kako su među prvima u županiji na općinsku zgradu postavili automatski vanjski defibrilator, spravu za pružanje prve pomoći kod srčanog zastoja, dok je 10 mještana prošlo je obuku za rukovanje.

Svečanoj sjednici u Ferdinandovcu prisustvovali su i koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca i saborski zastupnik Željko Lacković, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota te saborski zastupnik Tomislav Golubić, načelnici susjednih općina, direktor Turističke zajednice područja Dravski Peski Robert Čimin te brojni drugi uvaženi gosti.

Slušaj uživo
zatvori