Subota, 28. rujna 2024.

Uspješno održana još jedna vinska tura, ovog puta u Starigradu

Ljubitelji dobre kapljice, domaće hrane i rekreacije proteklog vikenda došli su na svoje.

Naime, u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice i uz pomoć članova Udruge vinogradara i voćara Fran Galović održana je Vinska tura Starigradom.

Kvalitetna podravska vina poslužena uz domaće specijalitete u opuštajućoj goričkoj atmosferi koju oplemenjuju kajkavske popevke, stihovi i dosjetke vezane uz vinske svetkovine, karakteristike su bile i ove vinske ture u sklopu projekta “PodraVina”, čije službeno otvorenje se očekuje početkom jeseni.

Čak stotinjak rekreativaca i sudionika ture okupilo se na parkiralištu kod Podravkinog rekreacijskog centra u Starigradu odakle su krenuli u cjelodnevnu šetnju Starigradskim bregima.

Obitelji Hrženjak, Kovač, Lazar, Sesvečan, Lonjak, Galinec, Jug, Šostarić i Lončar u svojim klijetima, podrumima i kućama pripremili su najbolja vina, a među njima su bila vina okićena zlatnim i srebrnim medaljama na raznim natjecanjima u regiji, poslužena uz finu domaću hranu, kajkavske popevke i stihove podravskih pjesnika.

Osim u dobroj kapljici zaljubljenici u vinske ture mogli su uživati u raznim domaćim specijalitetima kao što su sir, prgice, špek, kobase, kosana mast, štruklji, makovnjača, klipići, zlevanka ali i puževi na burgundski način.

Dodajmo da oni koji su propustili ovu šetnju Starigradom mogu sudjelovati na idućoj vinskoj turi “Od kletice do kletice” u suradnji s članovima Udruge vinogradara i vinara Soviljnjak koja će se održati 9. lipnja u Rasinji.

Slušaj uživo
zatvori