Subota, 28. rujna 2024.

Radna nedjelja na koprivničkom sudu. Policija dovodila pijane, a suci im ‘praznili novčanike’

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke i dežurni suci Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici imali su ove nedjelje pune ruke posla.

Pred djelitelje pravde doveden je 51-godišnji vozač koji je u subotu, 25. svibnja u 14.35 sati u Đelekovcu u Ulici Pavla Kvakana upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,82 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1800 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Opravdavao se i 33-godišnji vozač koji je u 18.28 sati, u Koprivnici u Ulici hrvatske državnosti upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila te je prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 2239,64 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Po svoj dio pravde doveden je i 36-godišnji vozač koji je dan ranije u 19.25 sati, u Botovu u Ulici Pavleka Miškine upravljao osobnim automobilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima i dok mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola oduzeta i ukinuta rješenjem. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 2080 eura.

Slušaj uživo
zatvori