Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

Rekordan broj mališana, Čupen Tomica: Trend rasta ostaje jer dogradnjom stiže još osam skupina

Sudeći prema trenutnom broju polaznika vrtića i broju pristiglih zamolbi za upis, nadolazeća pedagoška godina će biti rekordna, kazala je ravnateljica đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak Marija Čupen Tomica.

Dodala je kako će polaznici vrtića prijeći brojku od 340 djece, a otvorit će se i dvije do tri nove odgojno-obrazovne skupine.

Za iduću je pedagošku godinu 2024./2025. zaprimljeno 85 zamolbi za upis.
Sva djeca s područja Grada Đurđevca i prigradskih naselja čije su zamolbe zaprimljene u upisnom roku, biti upisana u naš vrtić. Uskoro ćemo objaviti i rezultate upisa zajedno s terminima inicijalnih razgovora i terminima roditeljskih sastanaka koji će biti krajem osmog mjeseca, naglasila je Čupen Tomica.

Ravnateljica Marija Čupen Tomica / PORAVSKI RADIO

Istaknula je kako se nada da će se trend rasta polaznika vrtića nastaviti i ubuduće, posebno jer je pri kraju dogradnja vrtića kojom će se osigurati prostor za osam odgojno – obrazovnih skupina.

Nadogradnja teče prema planu, no zbog vremenskih prilika u zimskom periodu bilo je dana kada nije bilo moguće izvoditi radove. Očekivani završetak radova trebao bi biti ove pedagoške godine, tako da vjerujem kako će već iduće pedagoške godine naše polaznike dočekati novi, moderno opremljeni prostor za osam odgojno-obrazovnih skupina, naglasila je.

Očekivani završetak radova trebao bi biti ove pedagoške godine

Namještaj i oprema su već nabavljeni, a u novim prostorima djeci će se omogućiti da budu uključena u sve dodatne programe predškolskog obrazovanja koje vrtić provodi.
Uredit će se i prostor za provedbu novih verificiranih programa za koje do sada možda nije bilo prostora, a ovom dogradnjom će se osigurati, zaključila je.

Dječji vrtić Maslačak / PODRAVSKI RADIO

Dodajmo kako ukupna vrijednost projekta dogradnje iznosi oko 1,7 milijuna eura, te da je iz EU fondova uspješno osigurano sufinanciranje projekta s 1,3 milijuna eura.

Tekst pripremila Martina Sabađija Buđak

zatvori