Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Plenković na HDZ-ovom skupu u Koprivnici: Sa zadovoljstvom sam vidio napredak izgradnje brze ceste do Kloštra Vojakovačkog

U Koprivnici se večeras održava predizborni skup kandidata liste HDZ-a za izbor članova u Europski parlament.

Podsjetimo, na listi HDZ-a su Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Tomislav Sokol, Marko Pavić, Ante Mihanović, Danijel Marušić i Marijana Petir, dok je nositelj liste predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Uz brojne simpatizere i članove ove stranke s područja Koprivničko-križevačke županije, u Restoranu Zrinski su se okupili neki od kandidata s liste, a na skup je stigao i premijer Plenković. Kako je to istaknuo, na području naše županije vidio je napredak infrastrukturnih radova što je jedan od ciljeva europske politike.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Sa zadovoljstvom sam vidio napredak u izgradnji brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, radove na željezničkoj pruzi koja će povezati Zagreb s mađarskom granicom i to su dva najveća projekta, no tu su i u brojni drugi projekti u obrazovanju, zdravstvu, zbrinjavanju otpada, zatim poseban ITU mehanizam od 18 milijuna eura za Grad Koprivnicu… Sve je to dio onog što se zove jasna provedba europske politike kroz moderni suverenizam, odnosno okosnica naše politike da jačamo svaki kraj Hrvatske, pa tako i Koprivnicu, ali i cijelu ovu županiju – naglasio je premijer Plenković.

Okupljenima se obratio i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić te čestitao najprije svim članicama i članovima HDZ-a na pobjedi na parlamentarnim izborima, a onda podsjetio kako je naša županija jedno veliko gradilište.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Ovog trenutka odvijaju se investicije vrijedne gotovo 700 milijuna eura – od drugog kolosijeka željezničke pruge, nastavka brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, do investicija u obrazovanju i u zdravstvu, ali i mnogih drugih. To je sve zasluga naše Vlade, ali i europskog novca i zato je vrlo važno da izađemo i na ove izbore i podržimo naše kandidate za Europski parlament kako bi oni mogli i dalje lobirati da što više novca povučemo u Hrvatsku i u našu županiju kako bismo i dalje mogli graditi. Puno toga je napravljeno, ali puno toga još imamo za učiniti – rekao je Ljubić.

Slične poruke s govornice je poslao i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Pred nepuna tri mjeseca našli smo se u Koprivnici na 34. obljetnici HDZ-a i tada smo rekli da smo u procesu trojih izbora – parlamentarnih, za europski parlament i predsjedničkih. Iza nas su parlamentarni i zahvaljujem svima na trudu, jer postigli smo zadovoljavajuće glasove. Nadalje, svi mi koji vodimo županije i jedinice lokalne samouprave znamo koliko je zapravo bitan doprinos naše Vlade, resornih ministarstava, ali naših europarlamentaraca u razvoju naših sredina. Više milijardi eura je danas na raspolaganju u našoj županiji i iako ponekad zaboravimo spomenuti one manje, one su zapravo poslovi koji vesele naše stanovništvo, a da nema Vlade, ministara i europarlamentaraca ne bismo opravdali ono što od nas naši mještani i očekuju. Upravo stoga su i ovi izbori od presudne važnosti za nastavak jedne tradicije, ali i za nastavak tradicije vladavine HDZ-a s koalicijskim partnerima. Izlazak na izbore bit će od presudne važnosti kako bismo i dalje mogli razvijati naše jedinice lokalne samouprave, naše županije i našu Hrvatsku onako kako svi od nas očekuju. Veselim se pobjedi, novim izazovima i poslovima koji su pred nama – zaključio je Sobota.

Spomenimo za kraj da će se izbori za Europski parlament u Hrvatskoj održati 9. lipnja.

Tekst pripremili Tomislav Matijašić i Adela Zember Antolić.

zatvori