Subota, 28. rujna 2024.

Na savjetovanju nekoliko odluka vezanih uz poboljšanje statusa građana, Ostriž: Povećali smo iznose sufinanciranja za drugo i treće dijete

Uoči sjednice koprivničkog Gradskog vijeća na otvorenom savjetovanju nekoliko je odluka koje se tiču poboljšanja statusa građana.

Kazala je tako Radio Dravi zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž i dodala kako se radi o odlukama iz područja socijalne skrbi.

– Donijeli smo odluku o sufinanciranju medicinski potpomognute oplodnje u iznosu od 4.000 eura. Naime, 50 posto troškova se može sufinancirati, a moguće je i retroaktivno do godinu dana – istaknula je.

Još je jedna odluka koja se tiče socijalne zaštite građana.

– Cenzusi su podignuti i usklađeni s odlukom o inkluzivnom dodatku. Naime, brojna prava koja su bila uvjeti zaštite po kojima naši sugrađani ostvaruju prava iz područja socijalne skrbi su ostala ista ili su se povećala – navodi.

Zamjenica Ostriž napomenula je i kako su se tri stvari promijenile kad je u pitanju sufinanciranje dječjih vrtića.

– Kad je u pitanju sufinanciranje dječjih vrtića dodali smo inkluzivni dodatak, povećali smo iznose sufinanciranja za drugo i treće dijete kako bi i dalje treće dijete bilo besplatno. Također, za drugo dijete roditelji plaćaju 50 posto, a za prvo dijete punu cijenu. Međutim, uredili smo ostvarivanje tih prava tako da roditelji više neće morati prolaziti kroz upravni postupak u Gradskoj upravi, već će to pravo regulirati putem ugovora s dječjim vrtićem koji se sklapa na početku pedagoške godine – zaključila je.

Tekst pripremile Adela Zember Antolić i Hana Volenik. 

Slušaj uživo
zatvori