Subota, 28. rujna 2024.

PRIJETI LI NAM NEVRIJEME? Za naš kraj izdano narančasto upozorenje: Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča

Za Zagrebačku regiju kojoj pripada i Koprivničko-križevačka županija DHMZ je za danas izdao narančasto upozorenje.

Narančasto upozorenje na snazi će biti od 12 sati pa sve do ponoći, a prema trenutnim podacima zavoda moguće je grmljavinsko nevrijeme te je vjerojatnost grmljavine veća od 70 posto.

– Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – poručili su iz DHMZ-a.

Kad je pak riječ o vremenskoj prognozi, danas promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vrlo nestabilno. Mjestimice kiša i lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer u središnjim i istočnim predjelima. Vjetar ponegdje umjeren istočni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo, poslijepodne u okretanju na umjeren jugozapadni. Uz nestabilnosti vjetar kratkotrajno jak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

Screenshot / Izvor: DHMZ
Slušaj uživo
zatvori