Subota, 27. srpnja 2024.

[2. ŽNL] U Herešinu utakmica odluke, u Sigecu okršaj dviju Mladosti, Prekodravac odlazi na ‘piknik’ u Reku

Pred nama je 23. kolo Druge županijske nogometne lige koje se kompletno igra u nedjelju.

Do kraja lige ostala su svega četiri kola, a situacija na vrhu je neizvjesna. Vodeći Omladinac ima svega dva boda više od Podravca, dok trećeplasirani Prekodravac zaostaje osam bodova. Na dnu tablice situacija je jasna, Reka je u dosadašnjih 22. kola osvojila svega 10 bodova te se mora dogoditi čudo da ne završe na posljednjem mjestu jer zaostaju devet bodova za pretposljednjom Gornjom Rijekom.

Derbi kola i susret koji će vjerojatno izravno odlučivati o ovogodišnjem naslovu prvaka igra se u Herešinu gdje vodećem Omladincu dolazi najvjerniji pratitelj Podravec. Kako je dva boda razlike između ove dvije ekipe, a svega su četiri kola do kraja, tko god pobjedi ima velike šanse za osvajanje naslova. Do kraja sezone Omladinac ima puno lakše protivnike od Podravca koji zadnje kolo igra s Prekodravcom. Ovaj će susret biti prava poslastica za sve ljubitelje županijskog nogometa tako da vjerujemo da će obje ekipe imati gromoglasnu podršku s tribina.

Najlakši zadatak ovo kolo očekuje Prekodravac koji odlazi na gostovanje u Reku. Reka je kao što smo već spomenuli uvjerljivo najslabija momčad lige te će biti pravo čudo ako uspije uzeti i bod protiv neusporedivo nadmoćnijeg protivnika.

Okršaj dviju Mladosti odvit će se u Sigecu. Naime, domaća Mladost dočekuje onu bregovsku. Domaćini trenutno puno bolje stoje na prvenstvenoj ljestvici, a sudeći prema nekoliko posljednjih kola, u boljoj su formi. No domaćinima će biti sve, samo ne lako, jer im u goste dolazi momčad koja iako se nalazi pri samom dnu prvenstvene ljestvice, itekako zna i može iznenaditi protivnika.

Jedno od najtežih gostovanje očekuje ove nedjelje Dravu iz Podravskih Sesveta koja odlazi na gostovanje Viktoriji u Vojakovac. Poznavatelji županijskog nogometa rekli bi da je Viktorija na domaćem terenu favorit čak i protiv prve momčadi zagrebačkog Dinama, tako da će se Drava morati dobrano potruditi ako želi osvojiti pokoji bod u Vojakovcu.

Graničar iz Novog Virja na domaćem terenu dočekuje Čvrstec. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je golijadom u kojoj je Čvrstec slavio 5:4. Obje momčadi već nekoliko kola ne mogu se pohvaliti dobrim igrama, tako da bi ovo mogla biti iznimno zanimljiva utakmica u kojoj ni jedna momčad ne može se okarakterizirati kao favorit.

Mičetinac na domaćem terenu dočekuje Gornju Rijeku. Mičetinac u posljednja tri kola ima upisana tri remija. Za očekivati je kako će nakon tri remija, u nedjelju Mičetinac doći do pobjede jer im u goste dolazi trenutno pretposljednja momčad prvenstvene ljestvice.

U posljednjem susretu kola u Gotalovu domaćem Gošku dolazi u Sokol. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je gostujućom pobjedom Goška. I u nedjeljnoj utakmici Gošk je veliki favorit, što zbog domaćeg terena, što zbog bolje forme koju je pokazao u proteklih nekoliko kola.


Raspored 23. kola Druge županijske nogometne lige:

19.05.2024 17:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Mladost Bregi
19.05.2024 17:00 Reka NK Reka – NK Prekodravac
19.05.2024 17:00 Herešin NK Omladinac – NK Podravec
19.05.2024 17:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Čvrstec
19.05.2024 17:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Drava (PS)
19.05.2024 17:00 Gotalovo NK Gošk – NK Sokol
19.05.2024 17:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Gornja Rijeka

zatvori