Subota, 27. srpnja 2024.

[ŽUPANIJSKI KUP] Momčadi Tehničar iz Cvetkovca i Kalinovac love iznenađenja protiv Križevčana i Ferdinandovčana

Županijski nogometni kup polako se bliži svome finalu.

Danas se igraju uzvratni susreti polufinala. Podsjetimo, prve utakmice odigrane su 1. svibnja u Ferdinandovcu i Cvetkovcu.

>> FOTO/VIDEO [ŽUPANIJSKI KUP] Križevčani uvjerljivi u Cvetkovcu, sigurni i Ferdinandovčani

U Ferdinandovcu istoimeni domaćin s 3:0 nadigrao je Kalinovac. S obzirom na to da Ferdinandovac igra u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, koja je rang više od Prve županijske nogometne lige, u kojoj se natječe Kalinovac, ovakav rezultat bio je očekivan. Kalinovac će danas na domaćem terenu pokušati osvijetliti obraz. Teško je za očekivati da će današnji domaćini uspjeti stići tri gola zaostatka, no lako je moguće da se Kalinovac, nošen publikom, od kupa oprosti s pozitivnim rezultatom.

Drugi polufinalni susret igra se u Križevcima gdje Radnik dočekuje Tehničar. Prva utakmica završila je gostujućom pobjedom Radnika od čak 5:0. Iako Tehničar žari i pali Četvrtom nogometnom ligom Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, u prvoj je utakmici bio nemoćan. Radnik se nalazi čak dva ranga iznad, odnosno natječe se u Drugoj SuperSport nogometnoj ligi gdje s Opatijom vodi mrtvu trku za naslov prvaka. Iluzorno je za očekivati da će Tehničar uspjeti nadoknaditi pet golova zaostatka i to još na gostujućem terenu. Radnik, iako u velikoj prednosti, ni pod koju cijenu ne smije podcijeniti Tehničara koji ima itekako veliki pobjednički pedigre i koji je sposoban iznenaditi čak i momčad koja se natječe dva ranga iznad njih.


Rezultati i raspored polufinala Županijskog nogometnog kupa:

01.05.2024. – 17:00 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Kalinovac 3:0
01.05.2024. – 17:00 Cvetkovec NK Tehničar – NK Radnik Križevci 0:5

15.05.2024. – 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Ferdinandovac
15.05.2024. – 17:00 Križevci NK Radnik Križevci – NK Tehničar

zatvori