Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Učenici Podolica boravili u Rumunjskoj u sklopu prve mobilnosti

Učenici Osnovne škole Podolice boravili su u Rumunjskoj u sklopu prve mobilnosti.

Kako navode u školi, osam učenika sedmog razreda u pratnji učitelja 25 sati putovalo je do svog odredišta, odnosno do luksuznih stanova u samom središtu nekadašnjeg glavnog grada Rumunjske Targovista.

– Radni tjedan započeli smo u prijepodnevnim satima i to medijskim radionicama s trenerom medijske kulture u parku. Osim brojnih kipova, zelenog drveća i bilja, park krasi i čarobno jezero. U sklopu mobilnosti učenici su jačali svoje medijske kompetencije i komunikacijske vještine. Vrhunac medijskih aktivnosti bila je vježba i rad na rumunjskoj nacionalnoj televiziji gdje su se učenici našli u ulozi novinara, spikera i montažera – poručuju.

Škola domaćin koprivničkim učenicima bila je Scoala Gimnaziala Mihai Viteazul Pucioasa gdje su srdačno dočekani i vođeni kroz školu uz pomoć učenika koji su dio Erasmus tima.

– Uz obavezan sadržaj posjetili smo i zoološki vrt, proslavili rođendan uz tortu i escape room, izvadili zub, putovali u spavaćim kolima vlaka, gledali dobre filmove te prisustvovali snimanju i montaži videa – istaknuli su.

Zaključno dodaju kako su svi ishodi mobilnosti u potpunosti ostvareni, učenici i učitelji vratili su se kući puni pozitivnih dojmova, novih iskustava i planova za iduću mobilnost.

Kako su se učenici proveli možete pogledati i ovdje.

zatvori