Subota, 27. srpnja 2024.

Osnovna škola Andrija Palmović bila je domaćin 13. Županijske smotre učeničkih zadruga

Natjecanje se održalo u sportskoj dvorani Osnovne škole Andrija Palmović u Rasinji.

Ove godine na smotru se odazvalo 10 učeničkih zadruga koje su sudjelovale u natjecateljskom djelu, a kao gosti smotre prisustvovali su učenici iz osnovnih škola Donja Dubrava i Martijanec.

Na samom početku ravnatelj Krunoslav Belaj pozdravio je sve zadrugare i uvažene goste  među kojima su bili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik Općine Danimir Kolman i predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić.

Smotru su svojom nazočnošću uveličali i ravnatelji osnovnih škola iz Svetog Ivana Žabno, Đelekovca, Drnja, Kalinovca, Donje Dubrave i Ferdinandovca.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa smotru je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a zatim se pristupilo ocjenjivanju kreativnih radova mladih zadrugara.

Prvo mjesto osvojila je Učenička zadruga Kupina iz Osnovne škole Andrije Palmovića, druga je bila zadruga Vretence iz Osnovne škole Braća Radić Koprivnica, a treća zadruga Nemčićevi suncokreti iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Dodajmo kako će dvije najbolje plasirane zadruge predstavljat će našu županiju na državnoj smotri koja će se ove godine održati u Poreču.

 

Izvor: Općina Rasinja
Izvor: Općina Rasinja
Izvor: Općina Rasinja
Izvor: Općina Rasinja
Izvor: Općina Rasinja

Pripremio Davor Premec.

zatvori