Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Otvorena izložba umjetničkih fotografa iz cijelog svijeta, a posebno istaknuta suradnja Đurđevca i Lendave

U Muzeju grada Đurđevca otvorena je velika gostujuća izložba nagrađivanih fotografija 80-ak autora iz čitavog svijeta povodom 10. godišnjice Salona fotografije Pannonia Reflections iz slovenskog prijateljskog grada Lendava.

Iz đurđevačke Gradske uprave istaknuli su da su otvaranju izložbe prisustvovali gosti iz Lendave – podžupan Grada Lendave Patrik Kocet, ravnatelj Muzeja-galerije Dubravko Baumgartner, predsjednik Fotografskog društva Panononia Lendava Davor Dolenčić i kustosica Tanja Šimunki.

Goste je posebno pozdravila ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel i naglasila da je i ova izložba rezultat dugogodišnje suradnje ovih dvaju muzeja.

– Prijateljstvo naših gradova traje već više desetaka godina i ostvareno je kroz divne suradnje naših kulturnih institucija muzeja, udruga i međusobnih gostovanja i posjeta. Grad Lendava, odnosno Muzej-galerija Lendava bio nam je uzor i primjer kako muzej u manjoj sredini može biti zamašnjak u kulturno-turističkoj ponudi. To se osobito odnosi na inozemne izložbe koje su privukle veliki broj posjetitelja i turista – rekla je ravnateljica.

Uime đurđevačkog gradonačelnika Hrvoja Jančija o višegodišnjim dobrim i prijateljskim odnosima na više razina između ova dva grada govorio je Martin Mahović iz Ureda za pripremu projekata i razvoj koji je gostima iz Slovenije prenio i gradonačelnikove pozdrave.

O projektu i klubu Panonia Reflections govorio je Davor Dolenčić, Tanja Šimunko se osvrnula na izložena djela, a podžupan Grada Lendave Patrik Kocet je službeno otvorio izložbu koju su svojim nastupom obogatili glazbeni gosti iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić i to Luka Rasinec, Marta Ređep i koorepetitorica Mia Mihalić. Uvodno ih je predstavila njihova ravnateljica Ariana Šandl.

zatvori