Subota, 27. srpnja 2024.

Picokijada pred vratima, Fuček: Scenski prikaz Legende o Picokima pravi je film uživo

Pred nama je 56. Picokijada koja i ove godine donosi bogat kulturno-umjetnički, gastronomski, sportski i zabavni program.

O svemu što nas očekuje govorio je direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček koji se posebno dotaknuo scenskog prikaza Legende o Picokima.

– Novitet je u scenskom spektaklu Legende o Picokima što naravno nećemo otkriti, već sve pozvati zadnjeg vikenda u lipnju u Đurđevac – rekao je Fuček i dodao kako su se već napravile adaptacije scenarija i novi dramaturški elementi.

– Ta najveća predstava u Hrvatskoj, taj film uživo će i ove godine sve ostaviti pod dobrim dojmom. Lijepa priča, naša legenda i tradicijski napjevi, silna vojska domicilnih amatera, udruga i pojedinaca koji sudjeluju u predstavi i ove će godine napraviti spektakl – naveo je Fuček i spomenuo kako će i na ovogodišnjoj Legendi o Picokima biti izuzetni produkcijski i pirotehnički elementi, kojih u ovom dijelu Europe nema.

Podsjetimo kako su glazbene zvijezde već otprije poznate pa je tako petak rezerviran za Majke, subota za Željka Samardžića, dok u nedjelju nastupa Parni valjak. Sva tri dana na Picokijadi prisutne zabavljaju brojna tamburaška imena.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori