Subota, 27. srpnja 2024.

Slavenaši za vikend gostuju kod Lokomotive, trener Radeljić: Pred nama je zahtjevna utakmica, ali pružit ćemo otpor

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje od 17 sati gostovati kod Lokomotive u Zagrebu u sklopu 34. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Na konferenciji za medije nedjeljni susret najavio je trener Slavenaša Ivan Radeljić.

– Atmosfera je odmah bolja nakon pobjede protiv Gorice jer smo skinuli teret domaće pobjede. Nadolazeća utakmica protiv Lokomotive bit će jako teška, oni su po meni jedna od boljih ekipa u HNL-u. Igraju prepoznatljivo već neko vrijeme, dobri su u tranziciji, mladi, poletni, imaju odličnu viziju i trenera tako da mislim da će ovo biti jedna zahtjevna utakmica – rekao je Radeljić i dodao kako Farmaceuti bez obzira na sve moraju nastaviti svoj put.

Kad je pak riječ o taktici za nadolazeću utakmicu, morat će napraviti neke promjene.

– Moramo malo skratiti linije i spriječiti ih u njihovoj tranziciji. Mislim da po kvaliteti nisu nešto bolji od nas, samo su bolji u tom psihološkom dijelu. Nemaju opterećenje, ali mi ćemo pružiti otpor – objasnio je trener.

Radeljić na svojoj klupi trenutno nema kartoniranih igrača.

– Dvojicu ili trojicu juniora ćemo sigurno vratiti u kadar, vidjet ću po pozicijama točno što mi treba. Šakota i Šuto su unutra, ostalo je sve u redu. Obrambeni dio ćemo morati popraviti, a za novu sezonu ćemo morati tražiti malo živahnija rješenja – ispričao je.

Što se tiče fizičke spremnosti, mišljenja je da dečki s time nemaju problema.

– Nije to stvar fizičke spreme, jer smo na kraju svake utakmice dominirali. Bili smo dominantni i protiv Hajduka i Gorice u drugom poluvremenu, čak smo i protiv Istre bili dominantni – nije to neka fizika, to je samo stvar psihe – rekao je Radeljić i dodao kako će to najlakše riješiti.

Svoj komentar na nedjeljni susret dao je i mladi igrač Farmaceuta Tomislav Štrkalj.

– Kao što je trener rekao, čeka nas jedna izuzetno teška utakmica. Oni se još bore za Europu, a u utakmicama protiv Hajduka i Rijeke, vidjeli smo da su jedna brza i poletna ekipa – objasnio je Štrkalj i dodao kako ih u tome moraju spriječiti.

Štrkalj je otkrio i što misli o trenutnom stanju svoje momčadi.

– Prvu polusezonu smo bili dobri, drugu smo se malo poljuljali. Ušli smo u letargiju, ali u ovim zadnjim utakmicama moramo postići pozitivan rezultat kako bismo što bolje ušli u ljetnu sezonu – objasnio je.

Što se tiče njegovih golova i asistencija, s brojkama je zadovoljan, iako zna da je to moglo biti puno bolje. Ujedno je dao i svoj komentar o ekipi Lokomotive.

– Lokomotiva je stvarno neugodna u toj svojoj tranziciji. Kad stanu u srednji blok i uzmu loptu, mislim da su najbolja ekipa u ligi. Na nama je da to spriječimo – zaključio je Štrkalj i dodao kako će dokle god ima ugovor, za Slaven dati sve od sebe.

zatvori