Srijeda, 2. listopada 2024.

Općinski sud uvjetno kaznio muškarca koji je uzgajao i dilao ‘travu’, no nakon žalbe ipak će u zatvor

Iako je isprva kažnjen uvjetnom kaznom, 40-godišnji muškarac koji je sadio i prodavao marihuanu na području Koprivničko-križevačke županije ipak će u zatvor.

Naime, Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i preinačio odluku o kazni kojom je navedeni muškarac proglašen krivim zbog počinjenog produljenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Uvjetnu kaznu prvo mu je pak izrekao Općinski sud u Koprivnici.

– Okrivljenik je proglašen krivim da je u 2017. godini u šumi kod Podravskih Sesveta zasadio konoplju i proizveo drogu marihuanu koju je prodavao i davao na konzumaciju u više mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji – navedeno je u priopćenju DORH-a.

Županijski sud u Varaždinu prihvatio je tako žalbu državnog odvjetništva i osudio okrivljenika na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

– Prvostupanjski sud neopravdano je ublažio kaznu optuženiku jer za njega ne postoje nikakve naročito olakotne okolnosti te nije bilo osnovano izreći mu uvjetnu osudu – zaključeno je.

Slušaj uživo
zatvori