Utorak, 3. rujna 2024.

MEŠNJAK UOČI MARSONIJE: Funkcioniramo samo kada napadamo od prve minute

Nogometaši Koprivnice sutra će gostovati u Slavonskom Brodu kod Marsonije u sklopu devetog kola Treće hrvatske nogometne lige Istok.

Iza Zelenih je turbulentnih desetak dana. Ispali su iz Županijskog kupa, trener Želimir Mešnjak je dao ostavku pa ju povukao, a kao “šećer na kraju” došao je poraz od Oriolika na koprivničkom Gradskom stadionu. Evo što nam je Mešnjak rekao na tu temu:

Imamo puno mladih igrača i normalno je da se događaju oscilacije. Sve to skupa utječe i na nas koji vodimo trenažni proces i na ljude koji vode klub, pa ponekad, krenuvši od sebe, reagiramo preemotivno i dovedemo se u nepotrebni pritisak. Kada se slegnu dojmovi, ne možeš pobjeći od onoga što imaš. Niti od trenera koji vodi ekipu niti od igrača koji igraju za klub. Sve je to realnost.

Najbolji lijek za cijelu situaciju sigurno bi bila sutrašnja pobjeda u Slavonskom Brodu protiv Marsonije, iako to neće biti nimalo lagan zadatak. Mešnjak ne dvoji oko taktike:

Ova ekipa jedino i isključivo funkcionira donekle dobro kada smo agresivni, kada smo žustri, kada napadamo i kada od prve minute krenemo “visoko gore”. Ponekad to ostavlja protivnicima prostora iza naših leđa, međutim to je puno bolja opcija nego kada čekamo. Događa nam se da smo prepasivni i zato ću uvijek radije odabrati tu našu agresivnost koja nas krasi.

Kao i uvijek, želja stratega Koprivnice je osvajanje tri boda, ali naravno da bi ga zadovoljio i bod u gostima koji je u ovako jakoj ligi uvijek dobar. Što se tiče sastava upitni su Munivrana, koji je zaradio ozljedu prilikom nesviranog jedanaesterca protiv Oriolika, te Tkalčić koji je u normalnom trenažnom procesu od srijede, ali je još uvijek prerano suditi o njegovom povratku.

Može li koprivnički trećeligaš iznenaditi Marsoniju vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se igrati u Slavonskom Brodu s početkom u 15 sati.

zatvori