Utorak, 30. travnja 2024.

Bruno Šimleša oduševio koprivničku publiku

Stručno-znanstveni odjel Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” sinoć je bio pretijesan za sve one koji su željeli poslušati predstavljanje knjiga Brune Šimleše, jednog od najpoznatijih domaćih autora knjiga iz područja popularne psihologije.

Neposredan, otvoren, iskren i duhovit, Bruno Šimleša govorio je o životu, duhovnosti, međuljudskim odnosima, odnosu čovjeka prema sebi, braku, nevjeri, slobodi izbora, zdravom razumu i mnogim drugim temama koje se provlače i kroz njegove knjige. U više od dva sata koliko je susret trajao, odgovorio je na zaista brojna pitanja publike i rasprodao sve primjerke svojih knjiga koje su zainteresirani ponijeli kući s potpisom i osobnim posvetama. No, još je važnije da su ponijeli kući mnogo pozitivnih dojmova, ispunjeno srce i možda drugačiji pogled na život i svijet.

„Prekrasno krcata knjižnica u Koprivnici <3! Isto je jučer bilo i u Đurđevcu i ja vam to obožavam. Ne samo što su krcate nego što na tim promocijama zdravim pitanjima nakrcamo naše umove i srca. A nakrcamo ih i nekim odgovorima. Obožavam kad se ljudima upale lampice. Kada shvate što bi mogli napraviti za sebe i kako da to izvedu. I kada razviju hrabrost da se upuste u tu avanturu. Obožavam to! I dalje mi je čast igrati tu ulogu u životima ljudi. I dalje svaku od tih promjena doživljavam vrlo ponizno, i zahvalno!“ autorov je komentar na ovaj susret.

Bruno Šimleša autor je iza kojeg stoje naslovi Sudbina duše, Hvala ti, ljubavi, Savršenstvo kreacije, Škola života, Ljubavologija, U rukavicama mi je ionako prevruće i posljednji Umjetnost života. Autor je i poetske zbirke Osluškujući podne. Osim što piše knjige i kolumne u novinama te drži predavanja, manje je poznato da svoje vrijeme posvećuje oboljelima od karcinoma. Ove je godine primio nagradu VAM (Vesna Andrijević Matovac) koju dodjeljuje udruga žena oboljelih od raka dojke i tako postao prvi muškarac kojemu je izrečena zahvala za sve što je učinio za žene oboljele od raka.

Susret je organiziran u suradnji s nakladničkom kućom Ljevak iz Zagreba.

Tekst: Maja Krulić Gačan
Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori